2018. február 18. vasárnap Bernadett

Hírek - Földpiac

Lázár: a gazdák építsenek napelem parkokat

Támogatást kíván nyújtani a kormány a mezőgazdasági termelőknek ahhoz, hogy kisteljesítményű napelem parkokat létesítsenek saját földterületeiken. Összesen 3000 napelem park kialakítása szerepel a tervekben, amelyekhez egyenként egy hektárnyi területre lehet szükség.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre

A regisztrált földműves termelők lesznek a kedvezményezettjei annak a programnak, amellyel kisteljesítményű napelem parkok létrehozását kívánja ösztönözni a kormány – jelentette be kormányinfós tájékoztatóján Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A kabinet döntött arról, hogy a napelem parkokat osztrák és német mintára kellene kiépülnie.

A tervek szerint összesen 3000 napelem park létesülne az országban, hogy az energiafüggőséget csökkenteni lehessen. Egyenként 0,5 megawattos parkokat kellene kialakítani, amelyekhez külön-külön egy hektárnyi földterületre lehet szükség.

Lázár János bejelentése szerint a földművesek kedvezményeket kapnának ahhoz, hogy saját területükön napelem parkokat létesítsenek. Termelőnként egy engedélyhez nyújtanának támogatást, kedvezményes hitelt és földvásárlási lehetőséget. Az ügyben – tette hozzá a miniszter – a kormány már megkezdte az előzetes egyeztetéseket az Európai Bizottsággal, amely támogatja a programot.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  A szakértő szemével

  Hollósi Dávid
  igazgató
  Takarék Agrár Igazgatóság

  Adja fel hirdetését gyorsan, ingyenesen!

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu