Kezd magához térni Európa traktorpiaca

agrarszektor.hu
Idén először mutatott emelkedést Franciaországban az új traktorok regisztrációja, amely akár az európai mezőgazdasági gépek piacának talpra állására is utalhat.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Franciaországban - az EU legnagyobb traktorpiacán, ahol 2009-ben közel 40 ezer új gépet jegyeztek be - novemberben 3,6 százalékkal több traktort regisztráltak, mint előző év hasonló időszakában. Előző hónapban Németországból érkeztek hasonló adatok: ott 58 százalékkal nőtt a bejegyzések száma.

Mindkét országban elsősorban a kisebb teljesítményű - 100 lóerő alatti - traktorok forgalma emelkedett inkább: Franciaorszában 7,2 %-kal, Németországban 62 %-kal. Németország egyébként a második legnagyobb piac az EU-n belül, Nagy-Britanniát megelőzve.

Szakértők szerint az emelkedés egy részét a jövő évben életbe lépő új károsanyag-kibocsátási szabályozás miatti vásárlások indokolják, amely az úgynevezett TIER 3B-s motorokra történő áttérést írja elő. Ugyanakkor az egyre emelkedő gabonaárak is indokolják a gépek iránti keresletnövekedést.

Európában, szemben Észak-, és Dél-Amerikával még mindig nem tért magához a válság után a mezőgazdasági gépipar, hiába nőttek a gabonaárak. Elemzők szerint ez nagyrészt a szigorúbb hitelfeltétekkel magyarázható, amely visszafogta a keresletet.

A gyártók közül az Agco - a Massey Ferguson gépek gáyrtója -, valamint a CNH Global rendelkezik a legnagyobb forgalommal a nyugat-európai piacokon, de a John Deere traktorok gyártója, a Deere & Co is számottevő piaci részesedéssel bír.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13