Érdemes lesz kukoricát termeszteni

agrarszektor.hu
Egyeztetést tartottak a Dunaföldváron épülő Pannonia Ethanol Zrt. bioetanol gyár képviselői, illetve a leendő beszállítók képviselői a polgármester kezdeményezésére, hogy információhoz segítse a mezőgazdaságban dolgozókat - írja a teol.hu.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A tervek szerint a bioetanol üzem 2012 februárjában megkezdi a termelést, ehhez viszont a 2011 őszén learatott kukoricát kell majd feldolgozniuk.

A városvezető emlékeztetett rá, hogy az épülő gyár 575 ezer tonna kukoricát dolgoz majd fel évente, 240 millió liter bioetanolt termel majd, illetve melléktermékként 170 ezer tonna száraz kukoricatörkölyt, ami kiváló állati takarmány. Ahhoz, hogy ez az üzem folyamatosan működhessen, már most tudniuk kell a gazdáknak, hogy ismét érdemes lesz kukoricát termelni.

A beruházás költsége százhúszmillió euró, azaz több mint 30 milliárd forint, ami Dunaföldvár történetének egyik legjelentősebb gazdasági beruházása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?