Érdemes lesz kukoricát termeszteni

agrarszektor.hu
Egyeztetést tartottak a Dunaföldváron épülő Pannonia Ethanol Zrt. bioetanol gyár képviselői, illetve a leendő beszállítók képviselői a polgármester kezdeményezésére, hogy információhoz segítse a mezőgazdaságban dolgozókat - írja a teol.hu.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A tervek szerint a bioetanol üzem 2012 februárjában megkezdi a termelést, ehhez viszont a 2011 őszén learatott kukoricát kell majd feldolgozniuk.

A városvezető emlékeztetett rá, hogy az épülő gyár 575 ezer tonna kukoricát dolgoz majd fel évente, 240 millió liter bioetanolt termel majd, illetve melléktermékként 170 ezer tonna száraz kukoricatörkölyt, ami kiváló állati takarmány. Ahhoz, hogy ez az üzem folyamatosan működhessen, már most tudniuk kell a gazdáknak, hogy ismét érdemes lesz kukoricát termelni.

A beruházás költsége százhúszmillió euró, azaz több mint 30 milliárd forint, ami Dunaföldvár történetének egyik legjelentősebb gazdasági beruházása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?