Érdemes lesz kukoricát termeszteni

agrarszektor.hu
Egyeztetést tartottak a Dunaföldváron épülő Pannonia Ethanol Zrt. bioetanol gyár képviselői, illetve a leendő beszállítók képviselői a polgármester kezdeményezésére, hogy információhoz segítse a mezőgazdaságban dolgozókat - írja a teol.hu.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A tervek szerint a bioetanol üzem 2012 februárjában megkezdi a termelést, ehhez viszont a 2011 őszén learatott kukoricát kell majd feldolgozniuk.

A városvezető emlékeztetett rá, hogy az épülő gyár 575 ezer tonna kukoricát dolgoz majd fel évente, 240 millió liter bioetanolt termel majd, illetve melléktermékként 170 ezer tonna száraz kukoricatörkölyt, ami kiváló állati takarmány. Ahhoz, hogy ez az üzem folyamatosan működhessen, már most tudniuk kell a gazdáknak, hogy ismét érdemes lesz kukoricát termelni.

A beruházás költsége százhúszmillió euró, azaz több mint 30 milliárd forint, ami Dunaföldvár történetének egyik legjelentősebb gazdasági beruházása.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?