A leggyorsabb fűnyíró - Honda Mean Mower

Szórakozásnak is beillik a fűnyírás ezzel a géppel.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

A Honda nem csak autókat és motorkerékpárokat, hanem kerti, mezőgazdasági gépeket is gyárt. Többek között ennek is köszönheti a japán márka, hogy a neve mellett szerepelhet a "Világ legnagyobb belsőégésű-motor gyártója". A nagy sorozatban készített gépek mellett időnként olyan különlegességekkel is előállnak, mint a Honda Mean Mower fűnyíró, mely 200 km/h feletti sebességre képes.

A lassú munka sokáig tart, de nem ezzel a fűnyíróval! Kívülről a Honda HF sorozatára hasonlító szerkezetben egy 1 000 cm3-es, a Honda VTR motorkerékpárból származó V2-es erőforrás és sebességváltó dolgozik, a futóművek pedig egy quad-ból érkeztek.

Az eddigi "tesztek" alapján a szerkezet végsebessége meghaladja a 200 km/h-t, viszont füvet nyírni maximum 15 km/h-s tempóval tud, igaz ez is kétszerese a Honda HF2620-as fűnyíró traktora által elértnek.

Az alábbi videón egy brit autóversenyző, Gordon Shedden "üli meg" a villámgyors fűnyírót, melyről a szomszédok sem tudják elképzelni, milyen szerkezet lehet:

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Agrárpénzek

Jön az uniós pénz a gazdáknak

Október 16-án kezdődik a közvetlen támogatások és egyes vidékfejlesztési intézkedések előlegének kifizetése.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Budapest Economic Forum 2023
A Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája.
Sustainable World 2023
A fenntarthatóság szükséges szektorsemleges lépés!
EZT OLVASTAD MÁR?