A Merkantil Bank 2014 vezető agrárgép-finanszírozója (x)

agrarszektor.hu
2013-ban az MNB által meghirdetett NHP (Növekedési Hitelprogram) felpezsdítette a vállalkozások hitelezési piacát, elindultak a kertészeti pályázatok, és körvonalazódott az ÁTK támogatás rendszere is, melyek további eszközberuházási igényeket generáltak a szektorban. 2014 elejétől az NHP II. szakasza már nem csak beruházási hitelként, hanem lízingszerződésekre is igénybe vehetővé vált, ami további élénkülést jelentett.

A Merkantil Bank felkészült az NHP hitelek és a támogatások kezelésére, aminek köszönhetően a lízing finanszírozók közül elsőként jelent meg új finanszírozási termékeivel. Az első időszakban - a gépvásárlásokhoz kapcsolódó támogatások miatt - főleg a beruházási hitelügyletek domináltak, de ezzel párhuzamosan elindult a szántóföldi növénytermesztéssel foglalkozó gazdaságok finanszírozása is, ahol már a lízing kapta a fő szerepet. Jelentős számban érkeztek finanszírozási igények, melyeket a jóváhagyási rendszer és a finanszírozási folyamatok átalakításának köszönhetően sikerült zökkenő mentesen lekezelni. A folyamat átalakításának egyik fontos és meghatározó eleme volt, hogy azon gazdasági egységeknél, ahol a jövedelmező mezőgazdasági tevékenység számokban és tárgyiasult vagyonban is megmutatkozott, egyszerűsített és gyorsított döntési mechanizmust alkalmazzon a Bank.

Az egyértelműen látszik, hogy a beruházási kedv az év második felében továbbra is megmaradt, így a kihelyezés tekintetében rekord évet vár a Bank, ami - a Lízingszövetség statisztikája alapján - 40% feletti piaci részesedést jelent a Merkantil számára az agrárgép-finanszírozásban. Jövő évre hasonló eredményt vár a Bank, amihez az is hozzá járulhat, hogy az NHP II. szakaszát egy évvel meghosszabbították.

Az elmúlt 5 év tapasztalataira alapozva a következő évet is felkészülten várja a Bank. A gyorsított hitelbírálati mechanizmussal kiszámíthatóságot és gyorsaságot biztosít az ügyfeleinek és a partnereinek. A slágernek számító 50%-os kamattámogatott és az NHP lízingtermékek mellett az összes (jelenlegi lízingpiacon) létező termék megtalálható a Bank termékpalettáján, így magas szolgáltatási színvonalon tudja kielégíteni valamennyi ügy fele igényét.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 14:01
Pénzcentrum  |  2024. április 20. 06:55