A földeken dolgozik, de Forma-1-es technikával szerelték fel (videó)

agrarszektor.hu
A Forma-1-es versenyautókéhoz kísértetiesen hasonlító felfüggesztést kapott a Kverneland új fűkaszája. Úgy követi a talaj egyenetlenségeit, mint ahogy egy száguldó versenygép tapad a pálya aszfaltjára.

Közeleg a tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye: Agrárium 2024 konferencia, március 19., Kecskemét

Előad többek között Nagy István, Kulik Zoltán, Andréka Tamás, Győrffy Balázs, Éder Tamás, Hadászi László, Ruck János, és még sokan mások.

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Kverneland új fejlesztésű 53100 MT Vario fűkaszája (egy 3,2 méteres 3632 FT front egységgel kombinálva) akár 10,2 méteres munkaszélességben is képes dolgozni. A szállítási szélessége 2,9 méter, de a magassága sem lépi túl a 4 métert.

A legszembetűnőbb innovációja a QuattroLinknek nevezett felfüggesztés. Ennek a fix tartóhoz rögzített négy karja 700 mm-es elmozdulást tesz lehetővé a 9-9 tárcsával felszerelt kaszaegységek számára, 400 mm-t fölfelé, illetve 300 mm-t lefelé, miközben a talajnyomás változatlan marad.

A karok révén a kaszák a talajtól függetlenül siklanak, és lekövetik egyenetlenségeit. Az eszköz teljesítményigénye a norvég gyártó szerint legalább 200 lóerő.

Az eszköz munka közben:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Heti fókusz: STOP STRESSZ! (x)

A tél végi szokatlanul meleg időjárás után fel kell készülnünk a kora tavaszi fagykárok megjelenésére szántóföldi kultúráinkban is.

Támogatott tartalom

Nagy termőképességű LG kukoricák (x)

Tavaly rég nem látott mélységbe zuhant a kukorica vetésterülete Magyarországon. A VSZT felmérése szerint a vetésterület 746 ezer ha körül alakult a 2023-as évben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. február 28. 16:01