Elektromos korszakba lép az amerikai motorgyártó

agrarszektor.hu
Elektromos korszakba lép a dízel- és gázüzemű motorok, illetve ehhez kapcsolódó technológiák gyártásával foglalkozó amerikai Cummins. Két éven belül megjelenik a traktorokba, kombájnokba szerelhető hibrid erőforrása.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A többféle traktor- és kombájnmárkát (Versatile, Rostselmash, Case IH) erőforrással ellátó amerikai Cummins óriásvállalat még hatékonyabb és gazdaságosabb eszközökkel szeretné ellátni a gazdálkodókat, ezért a korábbinál komolyabb hangsúlyt fektet az elektromos hajtásrendszerek és energiatároló eszközök fejlesztésére. Első lépésként 2019-ben hibrid üzemű erőforrással jelenik majd meg a piacon.

A cél az, hogy a hagyományos dízel- és gázmotorok mellett hibrid, illetve teljesen elektromos erőforrások is szerepeljenek a kínálatukban. Pénzt fektetnek olyan benzinüzemű rendszerek kidolgozásába is, amelyek a gázolaj-hajtásúakkal megegyező teljesítményre és tartósságra képesek. A Cummins K+F részlege emellett jelenleg is számos alternatív üzemanyagot (hidrogén, bio- és szintetikus üzemanyagok) tesztel.

A világszerte 55 ezer alkalmazottat foglalkoztató Cummins 190 országban van jelen termékeivel. A tavalyi évet 17,5 milliárd dolláros forgalom mellett 1,39 milliárd dolláros nyereséggel zárta.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?