2024. július 27. szombat Olga, Liliána

Több mint 8 milliárdot fizettek jégkárokra a biztosítók

MTI
Több mint 8,5 milliárd forintot fizettek ki tavaly a biztosítók jégkár címén. Májusban üzemelik be az országos jégkár-mérséklő rendszert, a Jégert, de a biztosítók szerint ez csak agrárbiztosítással együtt nyújthat megfelelő védelmet.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

EZ IS ÉRDEKELHET
Az agrárbiztosításokkal foglalkozó négy biztosító tavaly 8,6 milliárd forintot fizetett ki jégkárokra. Májusban üzemelik majd be országosan a jégkár-mérséklő rendszert, de a Jégernek nevezett új rendszer agrárbiztosításokkal együtt lehet hatásos - mondta Lambert Gábor, a Magyar Biztosítók Szövetségének (Mabisz) kommunikációs vezetője.

Az országban három megyében már eddig is működött talajgenerátorokból álló jégkárenyhítő rendszer. Tavaly azonban pont ebben a három megyében a biztosítóknak 2,7 milliárd forintot kellett kifizetniük jégkár enyhítésére - tette hozzá a kommunikációs vezető. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. július 26. 13:31