Mobilos applikáció a guminyomás ellenőrzésére

agrarszektor.hu
Tavaly a bolognai gépkiállításon (EIMA) mutatták be azt a Trelleborg-csomagot, amelynek lényege a guminyomás távellenőrzése. Az abroncsba épített szenzor egy applikáció segítségével az okostelefonra küldi a mért adatokat, és jelzi azok optimálistól való eltérését.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A Trelleborg egyszerűen használható guminyomás-ellenőrző rendszert fejlesztett ki okostelefonokhoz. A gumiabroncsok szelepházába beépített nyomásérzékelő szenzorok (TLC Plus-kit) mérik a kerekekben uralkodó nyomást, és rádióhullámok útján továbbítják azt a megfelelő applikációval rendelkező mobiltelefonra. A Cloud technológia segítségével a távellenőrzés akár egy teljes járműflottára is kiterjeszthető.

A mobiltelefonon megjelenő képen eltérő (piros) színnel jelenik meg a nem megfelelő guminyomás, miközben mind a négy gumiabroncs belső nyomását is kiírja a készülék "bar" értékekben. Az egyszerűen kezelhető rendszer nagy segítséget jelent a gép kezelőjének az optimális guminyomás-értékek beállításához. A Trelleborg honlapján az áll, hogy a kit segítségével több mint 20 százalékkal csökkenthetőek a termelésre fordított változó kiadások.

A gazdaság tulajdonosa az alkalmazás segítségével bárhonnan ellenőrizni tudja, hogy a gépkezelők a talajszerkezet, a vonóerő és a gázolaj-felhasználás szempontjából is megfelelő guminyomással dolgoznak-e.
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03