Magyarországon csapnak össze Európa legbrutálisabb gépei

agrarszektor.hu
Hajdúböszörményben 2003 óta rendezik meg a Közép-Kelet-Európában is egyedülálló Traktorhúzó Bajnokságot. Idén is brutális gépcsodák érkeznek majd a városba, az európai versenyzők mintegy 12 versenygéppel mérik össze tudásukat és erejüket 2019. augusztus 10-én és 11-én, az amatőrök mellett pedig öt ország profi versenyzői is megmérettetik majd magukat. Emellett a VIII. Hajdúsági Expo egyik legizgalmasabb programja a Portfolio Kelet-magyarországi Agrárfóruma lesz augusztus 9-én, amely az esemény elsőszámú szakmai rendezvényének számít.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Tractor Pulling az USA-ban született az '50-es években, Európába a '70-es években jutott el. Az első Európa-bajnokságot 35 évvel ezelőtt tartották, és mára már 15 európai ország tagja az Európai Tractor Pulling Szövetségnek. Magyarországot a hajdúböszörményi traktorhúzó egyesület képviseli 2014 óta, a Traktorhúzó Bajnokságot pedig 2003 óta rendezik meg a városban. A több ezer ember számára szórakozást, megmérettetést jelentő háromnapos verseny látványos felvonulással veszi kezdetét, amikor a több száz amatőr és épített versenytraktor, valamint sok különleges járműcsoda konvojt alkotva a város nyolc kilométeres körútján - a történelmi belváros érintésével - vonul végig. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

Az augusztus 9-11. között megrendezésre kerülő VIII. Hajdúsági Expo elsőszámú szakmai rendezvénye a Portfolio és az agrárszektor.hu Kelet-magyarországi Agrárfóruma lesz augusztus 9-én. Az expó augusztus 9-i első napja 9:30-kor a rendezvénysorozat ünnepélyes megnyitójával veszi kezdetét, amelyet 10 órakor a Kelet-magyarországi Agrárfórum követ, amely egészen 14 óráig várja az érdeklődőket a legaktuálisabb és legizgalmasabb agrártémákkal. 

Idén a böszörményi traktorhúzó verseny az Európa Kupában résztvevő külföldi csapatok pontszerző versenye lesz. A versenyen többféle traktortípus vesz részt, kezdve a hagyományos szériagyártású mezőgazdasági traktoroktól egészen az újonnan épített többmotoros, több ezer lóerős monstrumokig. Némely traktort világháborús, átalakított repülőgépmotorokkal szerelnek föl, másokat helikopterturbinákkal, vagy a legkülönfélébb tuningolt és metanol üzemmódra átalakított nyolchengeres motorokkal látnak el. A verseny lényege, hogy egy súlygépnek nevezett önjáró, 24 tonna induló súlyú gépet kell elvontatni a 100 méteres vízszintes versenytávon, úgy, hogy a traktor és a vontatott súlygép a 10 méter széles versenypályán belül maradjon. Az a versenyző győz, amelyik a leghosszabb távon tudja elvontatni a súlygépet.

A verseny 2019. augusztus 10 - én a Super Stock kategória versenyével veszi kezdetét. Európa négy országából mintegy 8 versenyző mutatja meg tudását. A lényeg az erő és az ügyesség játéka, mellyel a négy és féltonnás traktor a súlypadot végighúzza a 120 méteres versenypályán. A speciális agyag-homok keverésével és tömörítésével épített pálya ma egyedülálló Magyarországon. A kategória az USA és az EU kedvelt osztálya, hiszen a gyári traktorok színe, márkája jól felismerhető. De ez már nem az az erőgép, ami a földeket műveli és a gazdákat segíti, ezek a traktorok ugyanis több ezer lóerős, pattanásig feszített gépszörnyek. A kvalifikációs futamon könnyített a súlypad, körülbelül 10 tonna, ezt nagy valószínűséggel mindenki teljesíteni fogja (ful pull). De a döntő húzásra a Belgiumból érkező súlypad egy 25 tonnás nehezékké válik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?