Ötletes megoldás: gépkölcsönző applikáció gazdáknak

agrarszektor.hu
Az Über-hez hasonló applikációt fejlesztett indiai kormány a mezőgazdasági felszerelések bérlésére. A Custom Hiring Center (CHC) Farm Machinery alkalmazást az ország mezőgazdaságért és gazdálkodói jólétért felelős minisztere, Narenda Singh Tomar élesítette. Az applikáció létrejöttének oka az volt, hogy számos gazdálkodó jelezte a kormány felé, hogy a legtöbb mezőgazdasági berendezés megvásárolhatatlanul drága számukra.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az új mobilos applikáció segítségével a gazdáknak lehetőségük nyílik csúcskategóriás mezőgazdasági berendezések bérlésére, azok tényleges piaci árának töredékéért, amivel időt és energiát takaríthatnak meg, és növelhetik a termelékenységüket. Narenda Singh Tomar elmondta, hogy a CHC Farming Machinery alkalmazással a gazdák az egymástól legfeljebb 100 kilométeres távolságban létrehozott CHC központokból kiválaszthatják és megrendelhetik az éppen szükséges gépet vagy felszerelést. Ezzel a kormányzat reményei szerint a gazdák megfizethető áron juthatnak majd hozzá a modern mezőgazdasági technológiához.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Mostanra több mint 38 ezer ilyen CHC központ található Indiában, amelyek mind elérhetőek ezzel az új mobilos technológiával, ami ugyanazon a közösségi elven működik, mint például az Über. A miniszter elmondása szerint a CHC központok évente 250 ezer mezőgazdasági felszerelést kölcsönöznek a környékbeli gazdáknak. Az applikációra már regisztrálhatnak a gazdálkodók, gazdasági társaságok és a központokat üzemeltető vállalkozók is. Mostanáig majdnem 27 ezer CHC központ regisztrálta magát az alkalmazásra, ezzel 100 ezernél is több felszerelést bocsátva bérlők rendelkezésére.

A rendszer működési alapelve az, hogy a gazdálkodó a regisztráció során megadja a nevét, a címét és a telefonszámát, majd megnézi a rendszerben, hogy a környező 5, 20 vagy 50 kilométeren belül van-e ebből az eszközből, és ha igen, mennyiért kölcsönözhető. Ha egy specifikus időpontban és helyen lenne szüksége a berendezésre, ezt is jelölheti a foglalás során. Az applikáció egy kétoldalú értékelési rendszert is tartalmaz, így a tranzakciókban résztvevők pontos információk alapján hozhatnak majd döntéseket.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 23. 13:31