2023. február 5. vasárnap Ágota, Ingrid

Titokzatos gépet fotóztak a Lemken telephelyén: izgalmas dolog készül

agrarszektor.hu
Amikor a Lemken még 2017-ben stratégiai partnerségi megállapodást kötött egy alvázkészítővel, az felpörgette a cég magajáró permetező fejlesztési projektjét. Az új gépről sokáig csak annyit lehetett tudni, hogy Nova néven fog debütálni, és hogy várhatóan 2020 közepén kerül majd forgalomba. Az AgriLand azonban kiszúrt a Lemken telephelyén egy minden bizonnyal próbaverziót a készülő permetezőből.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A hírek szerint a permetező tartálya, választott modelltől függően 4800 és 7200 liter között változhat majd, a permetezőfej pedig 24-39 méter közötti szélességben lesz elérhető - írja az AgriLand. A vezetőfülkére komoly figyelmet fordítottak a mérnökök. A Nova 4-es kategóriájú (háromfázisú) légszűrő rendszerrel is elérhető lesz majd, amely minden körülmények között állandó, pozitív légnyomást generál a fülkén belül, hogy megakadályozza az ártalmas gázok beszivárgását.

Az alváz teleszkopikus tengelyekkel lesz ellátva, amelyek 1,8 és 2,3 méter között lesznek állíthatóak. A kerekek egyenkénti, hidropneumatikus felfüggesztése pedig különösen sima vezetési élményt kínál, de közben a permetezőfejet is egyensúlyban fogja tartani, még nehéz terepen is. Hogy az alumínium permetezőfej optimális pozícióban legyen, arról az Adaptive Balancing Control (ABC) fog gondoskodni, amely azt figyeli, hogy a permetezőfej, megfelelő távolságban legyen a célfelülettől.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A Lemken amúgy nemrég jelentette be, hogy a kínálatában a franciaországi székhelyű Sulky által gyártott műtrágyszórók is elérhetőek lesznek. A sajtóértesülések szerint mindkét gyártó kijelentette, hogy az erős partnerségre törekednek. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?