Hivatalos: ezek most a legmenőbb LEGO traktorok Magyarországon

agrarszektor.hu
Az már nem újdonság, hogy az emberi és állati szépségversenyek mintájára vannak traktor szépségversenyek is. Az idei AGROmashEXPO-n azonban a Profi Mezőgazdasági Gépmagazin, az Agrotrend, az Agrárvilág és a Szeretem a traktort Facebook-csoport együttműködésével megtartották Magyarország első LEGO traktor szépségversenyét.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Új programmal bővült az AGROmashEXPO kínálata. 2020. január 24-én, pénteken itt rendezték meg az ország első LEGO traktor szépségversenyét, amelyet azzal a céllal hirdetett meg a Profi magazin, az Agrotrend és az Agrárvilág, hogy a fiatalabbak és a lélekben örökké fiatalok is összemérhessék magukat traktortervezés és -építés terén.


A mezőny (Fotó: Szedlák Levente)

Az első ilyen versenyen végül ketten indultak, de ez a két versenyző olyan színvonalú munkákat tett le az asztalra, hogy az mindenképpen elismerést érdemel. Két tökéletesen felismerhető, távirányítható és kormányozható, minden apró részletében realisztikus alkotás került bemutatásra, egy Dutra és egy Lamborghini, amelyek ténylegesen is mérnöki precizitással készültek.

A Dutra (Fotó: Szedlák Levente)

Hosszas mérlegelés után Mátrai Zoltán, az agronline Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke úgy határozott, hogy nem lehet eldönteni, hogy a két jármű közül melyik a szebb és az innovatívabb, ezért mindkét versenyzőt, Gál Balázst és Hegedűs Norbertet is győztesnek kiáltotta ki, és értékes nyereményeket osztott ki közöttük. Mátrai Zoltán kifejezte azon reményét, hogy a mostani győztesek sikerén felbuzdulva jövőre már jóval többen mérettetik meg magukat a második LEGO traktor szépségversenyen.

A Lamborghini (Fotó: Szedlák Levente)

A két fiatal elárulta, hogy az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának hallgatói, így a mérnöki szemléletet onnan, a LEGO játékok iránti feltétlen szeretetet pedig gyermekkorukból hozták magukkal. Arra a kérdésre, hogy mennyi idő megépíteni egy ilyen traktort, a válaszok a két naptól az egy évig terjedtek, annak függvényében, hogy mennyi szabadideje van rá az embernek.

Gál Balázs és Hegedűs Norbert (Fotó: Szedlák Levente)

Ezúton is gratulálunk tehát az ifjú tehetségeknek, és reméljük, jövőre a II. LEGO traktor szépségversenyen is megcsillogtatják majd képességeiket!

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?