Hivatalos: ezek most a legmenőbb LEGO traktorok Magyarországon

agrarszektor.hu
Az már nem újdonság, hogy az emberi és állati szépségversenyek mintájára vannak traktor szépségversenyek is. Az idei AGROmashEXPO-n azonban a Profi Mezőgazdasági Gépmagazin, az Agrotrend, az Agrárvilág és a Szeretem a traktort Facebook-csoport együttműködésével megtartották Magyarország első LEGO traktor szépségversenyét.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

Új programmal bővült az AGROmashEXPO kínálata. 2020. január 24-én, pénteken itt rendezték meg az ország első LEGO traktor szépségversenyét, amelyet azzal a céllal hirdetett meg a Profi magazin, az Agrotrend és az Agrárvilág, hogy a fiatalabbak és a lélekben örökké fiatalok is összemérhessék magukat traktortervezés és -építés terén.


A mezőny (Fotó: Szedlák Levente)

Az első ilyen versenyen végül ketten indultak, de ez a két versenyző olyan színvonalú munkákat tett le az asztalra, hogy az mindenképpen elismerést érdemel. Két tökéletesen felismerhető, távirányítható és kormányozható, minden apró részletében realisztikus alkotás került bemutatásra, egy Dutra és egy Lamborghini, amelyek ténylegesen is mérnöki precizitással készültek.

A Dutra (Fotó: Szedlák Levente)

Hosszas mérlegelés után Mátrai Zoltán, az agronline Kft. ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke úgy határozott, hogy nem lehet eldönteni, hogy a két jármű közül melyik a szebb és az innovatívabb, ezért mindkét versenyzőt, Gál Balázst és Hegedűs Norbertet is győztesnek kiáltotta ki, és értékes nyereményeket osztott ki közöttük. Mátrai Zoltán kifejezte azon reményét, hogy a mostani győztesek sikerén felbuzdulva jövőre már jóval többen mérettetik meg magukat a második LEGO traktor szépségversenyen.

A Lamborghini (Fotó: Szedlák Levente)

A két fiatal elárulta, hogy az Óbudai Egyetem Bánki Donát Gépész és Biztonságtechnikai Mérnöki Karának hallgatói, így a mérnöki szemléletet onnan, a LEGO játékok iránti feltétlen szeretetet pedig gyermekkorukból hozták magukkal. Arra a kérdésre, hogy mennyi idő megépíteni egy ilyen traktort, a válaszok a két naptól az egy évig terjedtek, annak függvényében, hogy mennyi szabadideje van rá az embernek.

Gál Balázs és Hegedűs Norbert (Fotó: Szedlák Levente)

Ezúton is gratulálunk tehát az ifjú tehetségeknek, és reméljük, jövőre a II. LEGO traktor szépségversenyen is megcsillogtatják majd képességeiket!

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?