Mindent lát az angolok legújabb drónja: óriási segítség érkezik a gazdák számára

Mindent lát az angolok legújabb drónja: óriási segítség érkezik a gazdák számára

A Skippy Scout egy olyan mobilos alkalmazás, amely nagy segítséget jelenthet a gazdáknak a növényeik állapotának felmérésében. Az applikáció első változata már 2019-ben is elérhető volt, az azt fejlesztő Drone Ag közösségi finanszítozási kampányt is indított, hogy megvalósíthassák a Skippy Scout következő változatát. A kampány sikerrel zárult, az alkalmazás második verziója márciustól lesz megvásárolható.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A Skippy Scout egy olyan mobilalkalmazás, amely segítségével egy olyan, nagy felbontású képek készítésére alkalmas drónt reptethetünk, ami a képeket azonnal továbbítja a kezelő okoskészülékére - olvasható a Farming UK oldalán. Így a gazdák azonnali és valós idejű információkat kaphatnak a földjeik és növényeik állapotáról, ideértve a kártevő-fertőzöttség és a gyomok elterjedtségét is. Az agrárszektor.hu októberben írt róla, hogy az első, sikeres tesztek után az applikációt fejlesztő Drone Ag nevű cég, amelyet az alnwicki testvérpár, Jack és Hugh Wrangham vezet, közösségi finanszírozási kampányt indított, hogy további fejlesztéseket eszközökhessenek a Skippy Scout-on.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Wrangham testvérek elmondták, hogy az első változatot 2019-ben több mint háromszázan tesztelték világszerte, és úgy vághattak neki a második verzió fejlesztésének, hogy már komoly várólista volt rá. A Skippy Scout következő verziója március 1-től lesz megvásárolható.

A gazdáknak nem kell tapasztalattal rendelkezniük a drónok terén, de még csak azt se kell érteniük, hogyan működnek ezek a kis robotok, ugyanis a szoftver mindent meg fog csinálni helyettük. A felhasználóknak csak rá kell bökniük a térképen egy pontra, ahonnan képeket szeretnének kapni, a drón pedig magától odarepül, és elkészíti a felvételeket, magyarázta Jack Wrangham. A Drone Ag társalapítója azt is elmondta, hogy az elkészült és az okoskészülékre továbbküldött képeket a mesterséges intelligencia azonnal elemzi, és ellátja a gazdát a területről a legfrissebb információkkal.

Március 3-án rendezi meg Agrárium 2020 című évindító konferenciáját Kecskeméten a Portfolio Csoport. Az esemény napirendjére tűzi azokat a legfontosabb idei támogatási, jogszabályi, piaci, jövedelmezőségi és innovációs változásokat, amelyek ismeretére az agrárgazdaság szereplőinek feltétlenül szükségük lehet az eredményes gazdálkodáshoz. A konferencia a gyakorlatias szempontokat figyelembe véve ad választ a gazdasági döntéseknél felmerülő fontos kérdésekre. Ha tájékozott akar lenni az új évben, ne hagyja ki az Agrárium 2020 konferenciát március 3-án Kecskeméten!

A Skippy Scout havidíjas fizetős szolgáltatásként lesz elérhető a nagyközönség számára, havonta 30 fontba (kb. 12 ezer forint) fog kerülni, valamint kell hozzá egy saját drón, hogy használható legyen. Jack Wrangham példának a Mavic Mini drónt hozta fel, ami 450 fontba (kb. 178 ezer forintba) kerül, így a drón és a szoftver egyéves előfizetése valamivel több mint 320 ezer forintból jönne ki. Wrangham azért ezt a modellt hozta fel példának, mert csak 249 grammos, és a brit Polgári Repülési Hatóság előírása szerint a 250 grammnál könnyebb drónokat nem kell regisztráltatni, ami pénzt, időt és papírmunkát takaríthat meg a gazdáknak.

A jelenlegi hatályos EU-s szabályozás a környezetre legkevésbé veszélyes műveleteket sorolja az ún. "nyílt" kategóriába, amely esetben nem követeli meg sem előzetes műveleti engedély beszerzését, sem üzembentartói nyilatkozat kiállítását. Az e kategóriába tartozó műveletek esetén a drón maximális felszállótömege nem haladhatja meg a 25 kg-ot, csak látótávolságon belül, és emberektől biztonságos távolságban üzemeltethető, akadály feletti átrepüléseket kivéve a földfelszíntől 120 méteres magasságon belül, azzal veszélyes áru nem szállítható. Ezek a felhasználások lefedik a háztartási, hobbi szintű drón reptetést, például egy parkban vagy réten, illetve - ez esetben - a termőföldek felett.

A Drone Ag arra számít, hogy egy év alatt csak az Egyesült Királyságban el fogják írni az ezer regisztrált előfizetőt. A Skippy Scout 2021-ben az Egyesült Államokban, 2022-ben pedig Afrikában kerül majd a boltokba, ekkorra feltételezhetően már bőven 10 ezer feliratkozó felett fognak járni.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Kramer szerviz KITE alapokkal (x)

A gépek megítélését a műszaki tartalmon túl nagyban meghatározza, hogy karbantartás és meghibásodás esetén a javításuk milyen hatékonysággal történik.

Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?