2023. március 22. szerda Beáta, Izolda

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették áprilisban, mint a cukrot

agrarszektor.hu
2022 áprilisában a magyar gazdák 45,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 negyedik hónapjához képest pedig 49,7 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a John Deere volt, amelyből 82-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 44 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

2022 áprilisában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Fendt és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 82-t adtak el áprilisban, ami 30-cal több, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 44 darab, 32-vel több talált gazdára. New Holland-ból 8-cal kevesebbet, 31 darabot vásároltak most a gazdák, Fendt-ből 30-at, 7-tel többet, Case-ből pedig 29-et, 17-tel több traktort értékesítettek 2022 áprilisában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Massey Ferguson, a Polaris és a Steyr.

2022 áprilisában összesen 437 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 45,7 százalékkal többet jelent, 2021 áprilisában ugyanis 300 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 292 darabot értékesítettek, 49,7 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022 áprilisáról tehát elmondható, hogy 2021 azonos időszakához képest durván felpörgött a géppiac és a vásárlási kedv idén, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ki ez a trend, illetve lendület. 

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?