Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették áprilisban, mint a cukrot

Megőrülnek a magyarok ezért a traktorért: úgy vették áprilisban, mint a cukrot

agrarszektor.hu
2022 áprilisában a magyar gazdák 45,7 százalékkal több traktort vettek, mint egy évvel korábban, 2020 negyedik hónapjához képest pedig 49,7 százalékkal több traktor talált gazdára most. A legkapósabb traktormárka áprilisban a John Deere volt, amelyből 82-t adtak el a hónapban, a második helyen pedig a Solis végzett, amelyből 44 darabot értékesítettek. A népszerűségi listán a harmadik a New Holland, a negyedik a Fendt, az ötödik pedig a Case volt az év negyedik hónapjában.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

2022 áprilisában az öt legnépszerűbb traktormárka Magyarországon a John Deere, a Solis, a New Holland, a Fendt és a Case voltak - derül ki a carinfo.hu adataiból. John Deere-ből 82-t adtak el áprilisban, ami 30-cal több, mint egy évvel korábban, míg Solis-ból 44 darab, 32-vel több talált gazdára. New Holland-ból 8-cal kevesebbet, 31 darabot vásároltak most a gazdák, Fendt-ből 30-at, 7-tel többet, Case-ből pedig 29-et, 17-tel több traktort értékesítettek 2022 áprilisában, mint 2021 azonos időszakában. Az eladási lista első tíz helyén többek között olyan márkák szerepelnek még, mint a Massey Ferguson, a Polaris és a Steyr.

2022 áprilisában összesen 437 traktor talált gazdára Magyarországon, ami az egy évvel korábbi mennyiséghez képest 45,7 százalékkal többet jelent, 2021 áprilisában ugyanis 300 traktor kelt el. 2020-hoz képest szintén nőtt az eladott traktorok száma, akkor 292 darabot értékesítettek, 49,7 százalékkal kevesebbet, mint most. 2022 áprilisáról tehát elmondható, hogy 2021 azonos időszakához képest durván felpörgött a géppiac és a vásárlási kedv idén, kérdés azonban, hogy meddig tart majd ki ez a trend, illetve lendület. 

Címlapkép forrása: MTI/Máthé Zoltán

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?