2023. október 1. vasárnap Malvin
Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Jön a magyar agrárium kihagyhatatlan toprendezvénye, az Agrárszektor Konferencia | 2023. november 29-30., Siófok

A rendezvény az éves agráresemények összegzése és értékelése mellett hosszabb távú jövőképet is felvázól a résztvevők számára a megalapozott fejlesztési és beruházási döntésekhez. A konferencián a hazai államigazgatási, banki, vállalati és érdekképviseleti szféra csúcsvezetői nyújtanak első kézből származó, releváns információkat, amelyek az agrárgazdaság valamennyi szereplője – a termelők, az élelmiszergyártók és a kereskedők – számára egyaránt hasznos tájékoztatásul szolgálhatnak.

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4-4 pont kapható az eseményen való részvételért. (A kredit pont érvényesítéséhez mindkét nap külön regisztráció szükséges a helyszínen!)

Hidrogénüzemű drónnal rukkolt elő a HevenDrones. Az izraeli gyártó a szerint hidrogénüzemű drónok bevezetése megoldást jelent a lítiumakkumulátoros drónok repülési élettartamával és hasznos teherbírásával kapcsolatos kihívásokra, valamint a lítiumbányászathoz kapcsolódó hosszú távú környezeti hatásokra - írta meg a Future Farming. Az akkumulátorok gyakori cseréjének szükségessége nélkül ugyanis a hidrogén üzemanyagcellák a dróntechnológiát nagy léptékben alkalmazó gazdálkodók hosszú távú tulajdonlási költségeit is csökkentik.

A H2D55 az első a tervezett három hidrogénüzemű drónból álló termékcsaládban, amelyek a következő kilenc hónap során kerülnek forgalomba. A további modellek megnövelt hasznos teherbírásúak lesznek, miközben megmarad a hosszabb repülési élettartam. Az izraeli vállalat szerint a hidrogénnel működő drónt a talaj tápanyagszintjének mérésére, növényfelmérésre, permetezésre, műtrágya kijuttatására és vetésre lehet használni. Amellett, hogy a H2D55 könnyű, olyan vezérlőrendszerrel van programozva, amely több giroszkópot és támogató algoritmusokat tartalmaz, amelyek jelentősen meghosszabbítják a stabil repülés működési határait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
Portfolio Investment Day 2023
Money, Money, Money - lakossági befektetési konferencia.
Budapest Economic Forum 2023
Előadóink között: Bod Péter Ákos, Surányi György, Nagy Márton, Navracsics Tibor, Papi Laura.
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2023. október 1. 18:09