Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Hidrogénüzemű drónnal rukkolt elő a HevenDrones. Az izraeli gyártó a szerint hidrogénüzemű drónok bevezetése megoldást jelent a lítiumakkumulátoros drónok repülési élettartamával és hasznos teherbírásával kapcsolatos kihívásokra, valamint a lítiumbányászathoz kapcsolódó hosszú távú környezeti hatásokra - írta meg a Future Farming. Az akkumulátorok gyakori cseréjének szükségessége nélkül ugyanis a hidrogén üzemanyagcellák a dróntechnológiát nagy léptékben alkalmazó gazdálkodók hosszú távú tulajdonlási költségeit is csökkentik.

A H2D55 az első a tervezett három hidrogénüzemű drónból álló termékcsaládban, amelyek a következő kilenc hónap során kerülnek forgalomba. A további modellek megnövelt hasznos teherbírásúak lesznek, miközben megmarad a hosszabb repülési élettartam. Az izraeli vállalat szerint a hidrogénnel működő drónt a talaj tápanyagszintjének mérésére, növényfelmérésre, permetezésre, műtrágya kijuttatására és vetésre lehet használni. Amellett, hogy a H2D55 könnyű, olyan vezérlőrendszerrel van programozva, amely több giroszkópot és támogató algoritmusokat tartalmaz, amelyek jelentősen meghosszabbítják a stabil repülés működési határait.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43