Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

Itt az új izraeli gépcsoda, ami teljesen átalakíthatja az egész növénytermesztést

agrarszektor.hu
Az izraeli HevenDrones cég piacra dobta első hidrogénüzemű drónját, amelyet H2D55 névre keresztelt. A cég közleménye szerint a hagyományos lítium akkumulátorral működő drónoknál ötször nagyobb energiahatékonysággal rendelkező H2D55 100 percig képes repülni, 7 kg hasznos teherbírással.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Hidrogénüzemű drónnal rukkolt elő a HevenDrones. Az izraeli gyártó a szerint hidrogénüzemű drónok bevezetése megoldást jelent a lítiumakkumulátoros drónok repülési élettartamával és hasznos teherbírásával kapcsolatos kihívásokra, valamint a lítiumbányászathoz kapcsolódó hosszú távú környezeti hatásokra - írta meg a Future Farming. Az akkumulátorok gyakori cseréjének szükségessége nélkül ugyanis a hidrogén üzemanyagcellák a dróntechnológiát nagy léptékben alkalmazó gazdálkodók hosszú távú tulajdonlási költségeit is csökkentik.

A H2D55 az első a tervezett három hidrogénüzemű drónból álló termékcsaládban, amelyek a következő kilenc hónap során kerülnek forgalomba. A további modellek megnövelt hasznos teherbírásúak lesznek, miközben megmarad a hosszabb repülési élettartam. Az izraeli vállalat szerint a hidrogénnel működő drónt a talaj tápanyagszintjének mérésére, növényfelmérésre, permetezésre, műtrágya kijuttatására és vetésre lehet használni. Amellett, hogy a H2D55 könnyű, olyan vezérlőrendszerrel van programozva, amely több giroszkópot és támogató algoritmusokat tartalmaz, amelyek jelentősen meghosszabbítják a stabil repülés működési határait.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?