Ilyet még nem láttál: teljesen átalakítanák a zöldségtermesztést a törökök

Ilyet még nem láttál: teljesen átalakítanák a zöldségtermesztést a törökök

agrarszektor.hu
Új módszerrel vennék fel a harcot a növénybetegségekkel és a kártevőkkel a törökök. Kayseriben az Erciyes Egyetem Mezőgazdasági Karának oktatói, Handan Altinok és Alper Altinok professzorok által kifejlesztett mesterséges intelligencia ugyanis képes felismerni a mezőgazdasági betegségeket és kártevőket, így megelőzhető a felesleges növényvédőszer-használat.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A talaj nélküli mezőgazdaságot kutató akadémikus házaspár egy "Bugmapper" névre keresztelt mesterséges intelligencia rendszert fejlesztett ki. A webes felületen keresztül működő rendszert kifejezetten az üvegházi területeken előforduló betegségek és kártevők, például paradicsommolyok, tripszek és fehérlegyek megfigyelésére tervezték, a mesterséges intelligencia segítségével küzd ellenük, és nyomon követi a fejlődésüket - olvasható a Hortidaily oldalán. A rendszer lényege, hogy ha az üvegházakba bejutó kártevőket a helyszínen elhelyezett intelligens csapdák regisztrálják. Az eszközről a felhőkörnyezetbe továbbított adatok mesterséges intelligencia által megkönnyített részletes vizsgálata révén a csapdákban lévő kártevők megszámlálásra és csoportba sorolással feltérképezésre kerülnek.

Ezt követően a célzott növényvédőszer-kijuttatás regionálisan, más növényekre való átterjedés nélkül végezhető el, így visszaszorítható a túlzott mezőgazdasági növényvédőszer-használat. A folyamat automatikus, az eredményekről a termelők a telefonjukra letöltött mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Fókuszban a tányérvédelem (x)

A napraforgó termésbiztonsága szempontjából az első kezelés kulcsfontosságú, de nem szabad megfeledkeznünk a tányér védelméről sem, mely a további minőség- és mennyiségmegőrzés záloga.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?