Ilyet még nem láttál: teljesen átalakítanák a zöldségtermesztést a törökök

Ilyet még nem láttál: teljesen átalakítanák a zöldségtermesztést a törökök

agrarszektor.hu
Új módszerrel vennék fel a harcot a növénybetegségekkel és a kártevőkkel a törökök. Kayseriben az Erciyes Egyetem Mezőgazdasági Karának oktatói, Handan Altinok és Alper Altinok professzorok által kifejlesztett mesterséges intelligencia ugyanis képes felismerni a mezőgazdasági betegségeket és kártevőket, így megelőzhető a felesleges növényvédőszer-használat.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

A talaj nélküli mezőgazdaságot kutató akadémikus házaspár egy "Bugmapper" névre keresztelt mesterséges intelligencia rendszert fejlesztett ki. A webes felületen keresztül működő rendszert kifejezetten az üvegházi területeken előforduló betegségek és kártevők, például paradicsommolyok, tripszek és fehérlegyek megfigyelésére tervezték, a mesterséges intelligencia segítségével küzd ellenük, és nyomon követi a fejlődésüket - olvasható a Hortidaily oldalán. A rendszer lényege, hogy ha az üvegházakba bejutó kártevőket a helyszínen elhelyezett intelligens csapdák regisztrálják. Az eszközről a felhőkörnyezetbe továbbított adatok mesterséges intelligencia által megkönnyített részletes vizsgálata révén a csapdákban lévő kártevők megszámlálásra és csoportba sorolással feltérképezésre kerülnek.

Ezt követően a célzott növényvédőszer-kijuttatás regionálisan, más növényekre való átterjedés nélkül végezhető el, így visszaszorítható a túlzott mezőgazdasági növényvédőszer-használat. A folyamat automatikus, az eredményekről a termelők a telefonjukra letöltött mobilalkalmazás segítségével tájékozódhatnak.

Címlapkép forrása: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?