Hihetetlen, de igaz: ennyiért melóznak a munkások a holland üvegházakban

Hihetetlen, de igaz: ennyiért melóznak a munkások a holland üvegházakban

agrarszektor.hu
Megszületett a kollektív megállapodás a holland hajtató kertészek és a dolgozók szakszervezete között. Ennek értelmében 7,2 százalékkal emelkednek az üvegházakban dolgozó munkások bérei

Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét Four Points by Sheraton

Március 19-én rendezi meg a Portfolio Csoport kecskeméti Agrárium 2024 Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb szakma eseménynek számít a tavaszi agrárrendezvények sorában.

Előad többek között Andréka Tamás, Bene Zoltán, Éder Tamás, Győrffy Balázs és Herczegh András is!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

Hollandiában az üvegházi hajtató kertészetekben dolgozó munkavállalókat képviselő FNV szakszervezet január 17-én megállapodásra jutott a munkáltatók érdekképviseletével az új kollektív szerződésről - írta meg a FruitVeB. A megállapodás értelmében a fizetések 15 hónap alatt három lépcsőben összesen 7,2%-kal emelkednek a mostaniakhoz képest. Az első lépcsőben, még 2024 januárjában a dolgozók egy 4%-os emelést, júliusban további 1,7%-ot, majd 2025. január 1-jén 1,5%-os bérnövekményt kapnak.

Leo van Beekum, az FNV Agrarisch Groen igazgatója a megállapodás kapcsán elmondta, hogy

ezt a tárgyalási eredményt a következő napokban minden tagunkkal ismertetjük, és mint mindig, most is az övék lesz az utolsó szó. Ez a kollektív szerződés összesen kb. 35 ezer munkavállalót érint.”

Jelenleg Hollandiában az üvegházakban dolgozó munkavállalók kötelezően előírt minimum órabérei (SMW: Statutory Minimum Wage) kategóriától függően 12-14 euró (4590- 5360 Ft/óra) között alakulnak. Ez a tavalyi évben két lépcsőben végrehajtott 5%-os béremelés utáni szint.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Egyensúly a szakértelem és a megfizethető árak között (x)

2024-től elérhető a piacon a BASF által kifejlesztett, kizárólag a KITE által forgalmazott költséghatékony gombaölőszer-kombináció, mely megbízható védelmet nyújt a legtöbb levélbetegség ellen a kalászos szegmensben.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
Még early bird kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?