A John Deere bemutatta csaknem 10 méteres óriásdrónját

agrarszektor.hu
A John Deere és a légitaxik építésével foglalkozó Volocopter közös fejlesztésének eredménye az az óriásdrón, amit elsőként alkottak meg kifejezetten a növényvédelmi munkák elvégzésére. Noha uniós rendelet még nem létezik erre a műveletre, a gyártók már jó ideje készülnek rá, hogy megszületik, hiszen a gyakorlat világosan megüzente az igényeit a jogalkotásnak.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Eddig a mezőgazdaságban csak kisebb méretű drónokat használtak, jellemzően állományfelvételezésre. A Volodrón lenne az első olyan ember nélküli légijármű, melyet kifejezetten permetezésre alkottak meg. A hannoveri Agritechnicán bemutatott mostrum egész pontosan 9,2 méter átmérővel rendelkezik és 200 kilogramm hasznos teher szállítására képes. A permetlét két tartályban, a hasán hordozza, ehhez egy pumpa és egy szórókeret csatlakozik.


Az alapvetően légitaxiat gyártó Volocopternek a baden-württembergi Bruchsalban van a telephelye, ahol maga a John Deere is rendelkezik gyártókapcitással (traktorfülkéket készít itt). A felek óriási potenciált látnak a Volodrón mezőgazdasági felhasználásában. A prototípus abszolút bevetésre alkalmas gép, amit hamarosan élesben is kipróbálnak.

A 18 rotoros légijárműt cserélhető lítium-akkumulátorok hajtják. Egyszeri töltéssel 30 percet képes repülni, és többféle feladat elvégzésére is képes. Pontos helyzetmeghatározó rendszerének köszönhetően irányítottan és programozottan is képes az útvonal bejárására. A számítások szerint óránként 6 hektáron tudja elvégezni a növényvédelmi feladatot - természetesen anélkül, hogy a növényzetben vagy a talajszerkezetben kárt tenne. A gép a terület szelektív kezelésére is képes. A gazdák már régóta várnak egy olyan megoldásra, amely a talajviszonyoktól és a növényállomány magasságtól függetlenül gyors, precíz és költséghatékony permetezést tesz lehetővé.

 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?