2021. január 19. kedd Sára, Márió

Hírek - Gépek

A John Deere bemutatta csaknem 10 méteres óriásdrónját

A John Deere és a légitaxik építésével foglalkozó Volocopter közös fejlesztésének eredménye az az óriásdrón, amit elsőként alkottak meg kifejezetten a növényvédelmi munkák elvégzésére. Noha uniós rendelet még nem létezik erre a műveletre, a gyártók már jó ideje készülnek rá, hogy megszületik, hiszen a gyakorlat világosan megüzente az igényeit a jogalkotásnak.
 
 

Eddig a mezőgazdaságban csak kisebb méretű drónokat használtak, jellemzően állományfelvételezésre. A Volodrón lenne az első olyan ember nélküli légijármű, melyet kifejezetten permetezésre alkottak meg. A hannoveri Agritechnicán bemutatott mostrum egész pontosan 9,2 méter átmérővel rendelkezik és 200 kilogramm hasznos teher szállítására képes. A permetlét két tartályban, a hasán hordozza, ehhez egy pumpa és egy szórókeret csatlakozik.


Az alapvetően légitaxiat gyártó Volocopternek a baden-württembergi Bruchsalban van a telephelye, ahol maga a John Deere is rendelkezik gyártókapcitással (traktorfülkéket készít itt). A felek óriási potenciált látnak a Volodrón mezőgazdasági felhasználásában. A prototípus abszolút bevetésre alkalmas gép, amit hamarosan élesben is kipróbálnak.

A 18 rotoros légijárműt cserélhető lítium-akkumulátorok hajtják. Egyszeri töltéssel 30 percet képes repülni, és többféle feladat elvégzésére is képes. Pontos helyzetmeghatározó rendszerének köszönhetően irányítottan és programozottan is képes az útvonal bejárására. A számítások szerint óránként 6 hektáron tudja elvégezni a növényvédelmi feladatot - természetesen anélkül, hogy a növényzetben vagy a talajszerkezetben kárt tenne. A gép a terület szelektív kezelésére is képes. A gazdák már régóta várnak egy olyan megoldásra, amely a talajviszonyoktól és a növényállomány magasságtól függetlenül gyors, precíz és költséghatékony permetezést tesz lehetővé.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

 

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu