Új fejezet nyílik a drónos mezőgazdaságban: nagy változások jönnek a földeken

Új fejezet nyílik a drónos mezőgazdaságban: nagy változások jönnek a földeken

agrarszektor.hu
Nemzetközi stratégiai partnerséget kötött a magyar MouldTech Systems és a francia Drone Volt. A kizárólagos együttműködési stratégia alapján a zalaegerszegi vállalat drónfejlesztésbe és -gyártásba kezd, a Drone Volt pedig megkapja a MouldTech Systems precíziós permetezőrendszerének disztribúciós jogait a francia, a benelux és az egyesült államokbeli régiókban - tudhattuk meg a MouldTech Systems Kft. közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A zalaegerszegi MouldTech Systems Kft. egyedülálló együttműködési megállapodást kötött a világ egyik piacvezető drónfejlesztő vállalatával, a francia Drone Volt-tal, ezzel új lendületet adva az európai precíziós mezőgazdaságnak. A Drone Volt elsőrangú, vezető nélküli repülő eszköze, a Hercules H20 kizárólagos hazai forgalmazója a jövőben a MouldTech Systems lesz, a magyar cég szabadalma alapján speciálisan erre a járműre kifejlesztett precíziós szórófejjel pedig különleges növényvédelmi szolgáltatásokat indítanak.

A vállalatok a jövőben együttes erővel szolgálják ki a piaci igényeket: partnereik és vásárlóik visszajelzései alapján közösen fektetik le a mezőgazdasági drónok új generációjának alapjait. 2022-től a MouldTech Systems zalaegerszegi gyárában a francia nagyvállalat licensze alapján drónok gyártásba kezd, emellett egyedülálló drónpilóta képzést és világszínvonalú járműtesztelést tervez a DroneMotive kompetencia-központban.

Egyed Péter, Stefano Valentini és Pete Balázs (b-j) (Fotó: Novák Márton)

A megállapodást aláíró francia delegáció tagja volt Stefano Valentini, a Drone Volt elnök-vezérigazgatója is. Pete Balázs, a MouldTech Systems üzletfejlesztési igazgatója elmondta, hogy a most megkötött megállapodás egy jelentős nemzetközi együttműködés alapköve, amely markáns sikert jelent nem csupán a MouldTech Systems, de a teljes hazai precíziós mezőgazdaság-ipar számára is. A MouldTech Systems nemrég együttműködési megállapodást kötött a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel (MATE) az intézményben folyó, mezőgazdasági drónokkal kapcsolatos kutatások és fejlesztések minden igényt kielégítő minőségbiztosítása és validálása érdekében.

A cikkben szereplő fotók Novák Márton tulajdonát képzik.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13