Abszurd eset: traktoros gazdát büntettek meg gyorshajtásért

agrarszektor.hu
Gyorshajtásért büntettek meg egy gazdálkodót az Egyesült Királyságban, miután a mérési eredmények szerint óránként 74 kilométeres sebességgel haladt egy 50 kilométeres/órás zónában. A farmer viszont azzal védekezett, hogy traktora nem is képes ekkora sebességgel haladni. Végül kiderült, hogy a sebességmérő kamerák valóban hajlamosak tévedni, főleg akkor, ha a traktor épp vontat valamit, így a büntetést végül elengedték. Nem ez az első eset, hogy traktorokat irreálisan nagy sebességgel mérnek be.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Nagy meglepetés ért a közelmúltban egy brit gazdálkodót. A farmer ugyanis jelentős gyorshajtásért kapott büntetésről szóló értesítést, miközben ő traktorral közlekedett. Az észak-angliai gazdát egy sebességmérő kamera mérte be olyan zónában, ahol óránként 50 kilométerrel lehet haladni, miközben a büntetési értesítés szerint 74 kilométeres óránkénti sebességgel vezette traktorát.

A farmer először komoly vitába került a hatóságokkal, amelyek azt állították, hogy a sebességmérő berendezést pontosan kalibrálták. Később azonban kiderült, hogy valóban felmerülhet mérési probléma, amikor például pótkocsival együtt megy el a traktor a kamera előtt, így végül törölték a büntetést. 

Nem ez az első alkalom, hogy traktort büntetnek meg gyorshajtásért. Tavaly például egy francia mezőgazdasági termelő kapott gyorshajtási bírságot, miután állítólag 150 kilométeres óránkénti sebességgel haladt traktorával Belgiumban.

A francia termelőt szintén meglepte a büntetés, állítólag bemért traktora ugyanis legalább harminc éves volt, és a farmer állítása szerint nem képes még óránként 30 kilométeres sebesség elérésére sem. Az is kiderült, hogy a farmer soha nem járt Belgiumban, és csaknem 1000 kilométerre lakik az országtól. Miután fényképes bizonyítékkal tudott szolgálni a belga rendőrség számára, elengedték a büntetést.

Francia lapok szerint az eset azért történhetett meg, mert hibásan azonosították a traktort. Ugyanakkor azt is elmondták, hogy egyre többen használnak manapság hamis rendszámtáblákat, ami szintén okozhat ehhez hasonló kavarodást.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 26. 13:31