Egyszerű, de hatékony: új traktorokkal rukkolt elő a McCormick

agrarszektor.hu
A legújabb McCormick traktorok már olyan technológiákkal lesznek felszerelve, amelyek csökkentik a kezelő munkaterhét, növelik a produktivitást és végül, de nem utolsósorban, kényelmesek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Első ránézésre tiszteletet parancsolónak tűnhet egy traktor műszerfalán a kapcsolók, tárcsák, karok és kijelzők sokasága, ám a mindennapi használat során ezek inkább megbonyolítják a jármű vezetőjének életét, és nem fordítva. A McCormick-ot gyártó Argo Tractors mérnökei ezért továbbra is az "egyszerű, de hatékony" elvet követték, amikor megtervezték a legújabb modelljeik irányító és információs technológiáit. A 2019-es hannoveri Agritechnicán mutatja be a McCormick a X7.6 VT-Drive szériát, amely négy új traktorral bővíti a márka kínálatát, és amelynek mindegyik modellje a már bejáratott folyamatosan változó áttételű váltóművel lesz ellátva.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

Az új széria "legkisebbje" a X7.620 VT-Drive lesz, amely 180 lóerős teljesítmény leadására lesz képes, valamint 10 extra lóerőre a szállítás és a traktorhoz kapcsolt felszerelések kezelésére, a legnagyobb pedig a 230 (240) lóerős X7.624 VT-Drive, amely az Év Traktora 2020 verseny döntőse volt. A McCormick X7.6-os széria valamennyi tagjánál nagyobb teljesítménnyel, nyomatékkal rendelkező X7.624 VT-Drive egységét a viszonylag könnyű, jól kormányozható, de ugyanakkor erős traktorok iránti, egyre növekvő vásárlói igények alapján hozták létre.

Az új modellek már a megjelenésükkel is kitűnnek a gyártó eddigi szériái közül. Az X7.6-os széria egységei nagyobb teherbírású első tengelyekkel és teljesítményleadó tengelyekkel lesznek felszerelve, valamint nagyobb regisztrált megengedett össztömeggel fognak rendelkezni, hogy a nehezebb felszereléseket és eszközöket is kezelhessék. Az új motorház kialakítása a nagyobb, 264-310 lóerős X8 VT-Drive szériáéra fog emlékeztetni, a vezetőfülke karcsúbbra szabott oszlopain pedig 12 ledlámpa fog helyet kapni, hogy bevilágítsa a traktor körüli munkaterületet.

A vezetőfülkében a traktor kezelője az irányítógomboknak, kapcsolóknak és tárcsáknak egy, a korábbiaknál jóval szerényebb arzenáljával kell majd dolgoznia, és nem azért, mert az új traktorok kevesebbet tudnának. A McCormick mérnökei azonban rájöttek, hogy az irányítás egyszerűbb elrendezése arra ösztönzi a felhasználókat, hogy gyakrabban használják a technológia által rendelkezésükre álló lehetőségeket, hogy a teljesítményüket optimalizálják. A leggyakrabban használt funkciók a légrugós ülés kartámaszára szerelt konzolon kaptak helyet, egy 12" képátmérőjű, vagyis viszonylag nagy érintőképernyővel együtt. A rugalmas irányíthatóság érdekében az új traktorokon 5 db MySwitch multifunkciós gomb lesz a VT-Easy Pilot kontrolleren, amelyekre a traktor kezelője maga állíthatja be a kívánt funkciókat. Ugyanezen elv alapján az elektromosan irányított hidraulikus szelepek a joystickkel és a pedálokkal is kezelhetőek lesznek, a kezelő egyéni preferenciái szerint.

Az érintőképernyőn a minden hidraulikus felszerelés szinte minden paramétere állítható lesz, a térfogatáramon át, az időzítésen keresztül az eszközök reakcióidejéig. Az érintőképernyi emellett a különféle funkciókhoz is gyors, egyértelmű hozzáférést enged. A traktor fedélzeti számítógépe képes lesz eltárolni és tetszés szerint előhívni a különféle beállításokat, de ezek mindegyike utólagosan is szerkeszthetőek lesznek. Az ISOBUS-rendszerrel, a teljesen integrált Topcon vezetéstámogató rendszerrel, a fejlett precíziós gazdálkodási applikációkkal és a McCormick Fleet Management telematikai rendszerével az X7.6 VT-Drive széria egységei minden szükséges technológiával felszerelhetőek lesznek, valamint könnyen kezelhetőek mind a veterán, mind az újonc kezelők számára.

A cikk eredeti nyelven a Future Farming oldalán olvasható.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 29. 06:03