2020-ban jön a John Deere nagy dobása: új traktorcsaládot gurítanak a piacra

agrarszektor.hu
A 2020-as évre a John Deere bemutatta az új 8R-es traktorcsaládját, amelyben a 8R-es széria kerekes traktorai és két gumihevederes járószerkezetű 8RT-s egységek mellett helyet kaptak a világ első merev alvázú, négy gumihevederes járószerkezetű traktorai, amelyek a 8RX jelzéssel fognak futni. Emellett az új modellek mindegyike alapból a legfrissebb precíziós mezőgazdasági technológiával lesz felszerelve. A megújult 8-as széria egységei 230-410 lóerő közötti teljesítményre lesznek képesek, de a 8RT két gumihevederes és a 8RX négy gumihevederes járószerkezetű traktorai 310 lóerőnél kezdődnek majd, így a teljes skálát csak a 8R kerekes traktorai fogják lefedni.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Az új 8RX traktorok ötvözni fogják magukban a gumihevederes járószerkezetű egységek minden előnyét, és közben olyan vezetési élményt nyújtanak majd, mint egy kerekes traktor - írja a deere.com. A négy független gumihevederes járószerkezet és az új, teljes felfüggesztésű vezetőfülke még kényelmesebbé teszi majd a jármű üzemeltetését. A négy gumihevederes járószerkezetű 8RX traktorok úgy hozzák a két gumihevederesek vonóteljesítményét, hogy nagyobb felületen érintkeznek a talajjal, kisebb nyomást fejtenek ki rá, és még a kerekes egységeknél is kevésbé hajlamosak a megcsúszásra. A John Deere marketing menedzsere elmondta azt is, hogy az új modelleknél nem csak két új gumihevederes járószerkezetet raktak a 8R-es egységekre, hanem mindent alaposan megterveztek, az elejétől a végéig.

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A John Deere a 8RX-es traktorokhoz számos gumiheveder- és tengelyválasztékot kínál. A több különféle mintázatú és szélességű gumiheveder mellett a vásárlók azt is megválaszthatják, milyen szélesek legyenek az első tengelyek. A tengelyek szélessége 193-304 cm között változik, és amíg az első gumihevederek 45,7 és 60,9 cm szélességben, addig a hátsók 45,7 cm, 60,9 cm és 76,2 cm szélességben lesznek választhatóak.

A 8-as traktorcsalád minden traktora tökéletesen fel lesz szerelve és teljesen kompatibilis lesz a legújabb technológiákkal is. Minden 8R, 8RT és 8RX egységhez gyárilag jár a beépített, negyedik generációs 4600 CommandCenter érintőképernyő, a StarFire 6000 vevőegység és az AutoTrac vezetéstámogató rendszer. Ezek mellett a vásárlók számos prémium és automatizáló megoldás közül választhatnak, a Precision Ag Intelligence csomagban például egy ötéves JDLink licensz, valamint a John Deere Connected Support, az Expert Alerts, a Remote Display Access és a Wireless Data Transfer opciók lesznek megvásárolhatóak.

Az új StarFire 6000-es integrált vevőegység például nem igényli a Terrain Compensation Module (TCM) beállítását, az elődeinél sokkal pontosabb és sokkal kevésbé fenyegeti az a veszély, hogy ellopják. Ez pedig, a fejlesztett vezetéstámogató rendszerrel nagyban javítja a traktorok kezelőinek teljesítményét, akik így sokkal pontosabb és sokkal gyorsabb munkára lesznek képesek. Ezen felül a 8-as széria valamennyi egysége képes lesz a precíz növényágyak előkészítésére, a szabályozott vetésre és a műtrágyázásra, valamint 16km/h-s csúcssebességgel fog rendelkezni.

A 8-as széria traktorainak megújult, minden korábbinál nagyobb méretű vezetőfülkéje lesz. A megnövekedett méretnek köszönhetően sokkal könnyebb lesz a ki- és beszállás, a munkavégzés során pedig a kezelő tágasabbnak fogja érezni az őt körülvevő teret. A kezelőfelület körbeveszi a traktor vezetőjét, amely könnyebb hozzáférhetőséget és új elrendezést kínál. A vásárlók háromféle vezetőfülke-elrendezés közül választhatnak, ezek a Select, a Premium és az Ultimate. Ez utóbbi például elektromosan beállítható, fűthető és hűthető bőrülésekkel fog rendelkezni, amelynek vannak masszázs opciói, csatlakoztatható hozzá okostelefon is, és több hangszóróval is rendelkezik. Az Ultimate kategóriás vezetőfülkében a kormánykerék is bőrborítású lesz, a padlót szőnyeg borítja és helyt kapott a vezetőfülkében néhány lábtámasz is.

A hármas felosztás a világítás és láthatóság tekintetében is megmarad, itt is választani lehet a Select, a Premium és az Ultimate csomagok közül. Az éjszakai munkavégzéshez például az Ultimate csomag 22 darab ledes munkalámpát, valamint 8 darab, a traktort és környezetét megvilágító ledlámpát kínál, ami éjszaka is 360 fokos láthatóságot eredményez. Emellett az Ultimate csomag elektromosan állítható, fűtött és teleszkópos tükröket is magában foglal, valamint ablaktörlőket és árnyékolókat az első, a jobboldali és a hátsó szélvédőn, valamint beépített első és hátsó kamerákat.

A 8-as széria 310 lóerőnél kisebb teljesítményű traktorainál alapfelszereltség lesz a már bejáratott John Deere e23 PowerShift váltó, de a vásárlók a 8R 410, a 8RT 410 és a 8RX 410 modellek kivételével minden egységnél választhatják a folyamatos váltást lehetővé tevő Infinitely Variable Transmission (IVT) váltóművet is. Azokhoz az egységekhez, amelyek ezzel az IVT-vel vannak felszerelve, a vásárló kérheti a CommandPRO-t is, amely erősebb, finomabb és hatékonyabb irányítást tesz lehetővé. Ez egy ergonomikus kialakítású, multifunkciós irányítókar, amely a traktor sebességét, irányát és a csatlakoztatott felszerelés irányítását is a kezelő tenyerébe helyezi. 11 gombbal rendelkezik, amelyekhez tetszés és igény szerint állíthatóak be a funkciók.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?