2020. április 2. csütörtök Áron

Hírek - Gépek

Ezek a legkeresettebb használt traktorok

Tavaly több mint 2700 db használt traktor talált új gazdára Magyarországon, majdnem annyi, mint vadonatúj. A téli hónapok ideálisak a keresgélésre, ekkor kötik a legtöbb adásvételi szerződést. Még mindig az MTZ a legnépszerűbb használt traktor, és a Rába-Steigereket is keresik még a carinfo.hu szerint.
 
 

Az elmúlt évben a használt traktorok forgalma, csak 400 darabbal maradt el az új traktorok mögött. Ez ugyan valamivel (2,5%-kal) kisebb, mint a 2017. évi adat, de jelentősnek mondható az eladott új traktorok számához viszonyítva. A legtöbb használt traktor - az összes 45 százaléka - a téli hónapokban (november, december, január, február) talált új gazdára, amikor a gazdáknak jobban volt idejük utánanézni a kínálatnak és a műszaki állapotnak.

A használt traktorok eladási listáját a Belarus/MTZ vezeti 33 százalékos részesedéssel, amelyet a Zetor és a John Deere követ egyaránt 4,6 százalékos részesedés mellett. Nem véletlen, hisz ezekből a traktorokból üzemel a legtöbb a hazai gazdaságokban.

A hazai traktorállomány több mint fele MTZ/Belorus típusokból áll, és az elmúlt évig az új traktorok eladási listáját is ez a márka vezette, gyakran 30-40 százalékos piaci részesedést tudva magáénak.

Még a 25-30 éves Rába-Steiger traktorokból is több mint 30 db talált új gazdára, amelyek a használatban lévő állománynak 4-5 százalékát teszik ki. Figyelemre méltó mennyiségben cseréltek gazdát a New Holland, Case IH, Massey Ferguson, Landini és Claas használt traktorok is. Az utóbbi években a Dutrákból már kevesebb traktor került eladásra, ugyanakkor 20 körülire tehető az NDK-ban gyártott ZT 300, 303 és 323 traktorok adásvétele, amelyek valószínűleg már használtan kerültek be az országba is. Ezeknek az az előnye, hogy alvázas traktorok, így a főbb komponenseik könnyen cserélhetők.

A 3-5 ezer kilométert futott MTZ 82-eseket 1,6-2,5 millió forint közötti áron kínálják a neten. Ebben a videóban éppen ez a típus száguldozik a magyar utakon két pótkocsival, helyenként 53 km/h-ás sebességgel:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu