Ezek a legkeresettebb használt traktorok

agrarszektor.hu
Tavaly több mint 2700 db használt traktor talált új gazdára Magyarországon, majdnem annyi, mint vadonatúj. A téli hónapok ideálisak a keresgélésre, ekkor kötik a legtöbb adásvételi szerződést. Még mindig az MTZ a legnépszerűbb használt traktor, és a Rába-Steigereket is keresik még a carinfo.hu szerint.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az elmúlt évben a használt traktorok forgalma, csak 400 darabbal maradt el az új traktorok mögött. Ez ugyan valamivel (2,5%-kal) kisebb, mint a 2017. évi adat, de jelentősnek mondható az eladott új traktorok számához viszonyítva. A legtöbb használt traktor - az összes 45 százaléka - a téli hónapokban (november, december, január, február) talált új gazdára, amikor a gazdáknak jobban volt idejük utánanézni a kínálatnak és a műszaki állapotnak.

A használt traktorok eladási listáját a Belarus/MTZ vezeti 33 százalékos részesedéssel, amelyet a Zetor és a John Deere követ egyaránt 4,6 százalékos részesedés mellett. Nem véletlen, hisz ezekből a traktorokból üzemel a legtöbb a hazai gazdaságokban.

A hazai traktorállomány több mint fele MTZ/Belorus típusokból áll, és az elmúlt évig az új traktorok eladási listáját is ez a márka vezette, gyakran 30-40 százalékos piaci részesedést tudva magáénak.

Még a 25-30 éves Rába-Steiger traktorokból is több mint 30 db talált új gazdára, amelyek a használatban lévő állománynak 4-5 százalékát teszik ki. Figyelemre méltó mennyiségben cseréltek gazdát a New Holland, Case IH, Massey Ferguson, Landini és Claas használt traktorok is. Az utóbbi években a Dutrákból már kevesebb traktor került eladásra, ugyanakkor 20 körülire tehető az NDK-ban gyártott ZT 300, 303 és 323 traktorok adásvétele, amelyek valószínűleg már használtan kerültek be az országba is. Ezeknek az az előnye, hogy alvázas traktorok, így a főbb komponenseik könnyen cserélhetők.

A 3-5 ezer kilométert futott MTZ 82-eseket 1,6-2,5 millió forint közötti áron kínálják a neten. Ebben a videóban éppen ez a típus száguldozik a magyar utakon két pótkocsival, helyenként 53 km/h-ás sebességgel:

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 20. 06:02