2020. április 6. hétfő Vilmos, Bíborka

Hírek - Gépek

Ezerszámra ontják a traktort és a kombájnt

Az orosz mezőgépgyártás is belátta, hogy szükség van némi komfortra a vezetőfülékekben, panorámás a kabin, könnyen felnyitható a motorháztető, terhelés alatt kapcsolható a váltó stb. A saját konstrukciókban sem vetik meg a Cummins motorokat vagy a Schumacher kaszarendszert. 2007 óta a kanadai, amerikai piacon is terjeszkednek.
 
 

2017-ben Oroszországban 250 traktorral többet gyártottak, mint előző évben, összesen 8105 darabot. A növekedés 3,2 százalékos. A traktorok 58 százalékát külföldi gyártók alkatrészeiből Oroszországban szerelik össze, a maradék 42 százalék teljes egészében hazai konstrukció. Külhoni márka a fehérorosz MTZ is a maga 31 százalékos gyártási részesedésével. Bő 21 százalékot tesznek ki az olyan márkák, mint a New Holland, Deutz-Fahr, Claas és a John Deere. A gépek negyede a szentpétervári Kirovets gyárból kerül ki. Az oroszországi John Deere-gyártás 39 százalékkal növekedett, de ez semmi ahhoz képest, hogy

a rosztovi Rostselmas kilencszeresére növelte gyártási teljesítményét egyetlen év alatt.

K-744-R: 300 és 428 lóerő közötti teljesítménnyel forgalmazzák (Forrás: kirovec.hu)

A Rostselmas a világ harmadik legnagyobb kombájngyártójának is tartja magát. Miután a rosztovi gyárat orosz magánvállalkozók privatizálták, a Rostselmas felvásárolta a kanadai-amerikai Buhler Industries Inc vállalkozást. Így évente 5000 és 6000 db közötti darabszámban állítanak elő kombájnokat, 70 százalékban, az orosz piacra, Nova, Vector, Acros, RSM, Torum márka nevek alatt, illetve az amerikai és az EU-s piacokra Versatile márkanév alatt.

Magyarországon szinte valamennyi típusa kapható, mondhatni barátságos árakon.

Előnyük még a rendkívüli univerzalitás: szinte az összes szemestermény betakarítására képesek jó paraméterek mellett. A Versatile alkatrészellátás közvetlenül a győri európai központi raktárból történik.

Versatile RSM 161: 380 lóerős Cummins motorral (Forrás: autonavigator.hu)

 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu