Ezerszámra ontják a traktort és a kombájnt

agrarszektor.hu
Az orosz mezőgépgyártás is belátta, hogy szükség van némi komfortra a vezetőfülékekben, panorámás a kabin, könnyen felnyitható a motorháztető, terhelés alatt kapcsolható a váltó stb. A saját konstrukciókban sem vetik meg a Cummins motorokat vagy a Schumacher kaszarendszert. 2007 óta a kanadai, amerikai piacon is terjeszkednek.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

2017-ben Oroszországban 250 traktorral többet gyártottak, mint előző évben, összesen 8105 darabot. A növekedés 3,2 százalékos. A traktorok 58 százalékát külföldi gyártók alkatrészeiből Oroszországban szerelik össze, a maradék 42 százalék teljes egészében hazai konstrukció. Külhoni márka a fehérorosz MTZ is a maga 31 százalékos gyártási részesedésével. Bő 21 százalékot tesznek ki az olyan márkák, mint a New Holland, Deutz-Fahr, Claas és a John Deere. A gépek negyede a szentpétervári Kirovets gyárból kerül ki. Az oroszországi John Deere-gyártás 39 százalékkal növekedett, de ez semmi ahhoz képest, hogy

a rosztovi Rostselmas kilencszeresére növelte gyártási teljesítményét egyetlen év alatt.

A Rostselmas a világ harmadik legnagyobb kombájngyártójának is tartja magát. Miután a rosztovi gyárat orosz magánvállalkozók privatizálták, a Rostselmas felvásárolta a kanadai-amerikai Buhler Industries Inc vállalkozást. Így évente 5000 és 6000 db közötti darabszámban állítanak elő kombájnokat, 70 százalékban, az orosz piacra, Nova, Vector, Acros, RSM, Torum márka nevek alatt, illetve az amerikai és az EU-s piacokra Versatile márkanév alatt.

Magyarországon szinte valamennyi típusa kapható, mondhatni barátságos árakon.

Előnyük még a rendkívüli univerzalitás: szinte az összes szemestermény betakarítására képesek jó paraméterek mellett. A Versatile alkatrészellátás közvetlenül a győri európai központi raktárból történik.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?