2021. április 13. kedd Ida

Hírek - Gépek

Fazekas: korszakhatárhoz érkeztünk

Korszakhatárhoz érkezett a magyar agrárium Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter szerint. A következő időszak feladatának nevezte az agrárdigitalizációs eljárások és a precíziós gazdálkodás átvételét.
 
 

Az agrárdigitalizációs és a legkorszerűbb számítástechnikai eljárások - Amerikából indulva - elérték Európát, és Magyarországon is számolni kell azzal, hogy a precíziós gazdálkodás átvétele, használata nem elodázható – fogalmazott az M1 csatorna műsorában Fazekas Sándor. Olyan számítógép-vezérelte mezőgazdasági gépek dolgoznak már sok helyen, amelyekkel a gazdálkodók jobb és megbízhatóbb minőségben termelhetnek. A magyar mezőgazdaság egyik kulcskérdése, hogy tudunk-e élni ezzel a lehetőséggel, tudunk-e alkalmazkodni a megváltozott körülményekhez – vélte a miniszter.

Fazekas Sándor szerint nem csak az agrárdigitalizációban, hanem a támogatáspolitikában is korszakhatárhoz érkeztünk. A mostani közös agrárpolitikát 2020-tól felváltja az új, melynek fontos feladata lesz, hogy a családi gazdaságokat tovább erősítse. Jelenleg 27 ezer családi gazdaság van Magyarországon, számukra elengedhetetlenül fontos, hogy a támogatásokat továbbra is megkapják – tette hozzá a miniszter.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Agrár Klub

  Óriási pénzeső jön a magyar agráriumban - Mi vár a gazdákra 2021-től?

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu