2019. március 26. kedd Emánuel

Hírek - Gépek

Hihetetlen! - Ennyivel száguld a világ leggyorsabb traktora (videó)

Több mint 140 kilométeres óránkénti sebességre képes a világ leggyorsabb, Track-tor névre keresztelt traktora. Habár első ránézésre gyorshajtásra teljesen alkalmatlan járműről van szó, az átalakított traktor ezzel az eredménnyel bekerült a Guiness-rekordok könyvébe.
 
 
Feliratkozom az Agrárszektor hírlevélre
 Elmúltam 16 éves
 Az adatvédelmi tájékoztatót elolvastam, megértettem, és hozzájárulok ahhoz, hogy megadott adataimat a szolgáltató mint adatkezelő a szabályzatban foglaltaknak megfelelően kezelje.

A közelmúltban tettek kísérletet arra, hogy egy nem feltétlenül gyorshajtásra alkalmas járművel, egy traktorral kísérelnek meg Guiness-rekordot – írja a totalcar.hu. A Track-tor névre keresztelt, 5,7 literes, V8-assal szerelt átalakított traktor 514 lóerős teljesítményre képes, összkerékhajtású, és kapott egy állítható, légrugós futóművet is.

Forrás: Top Gear

A Guiness-rekord sikeres volt, a csúcsot az angliai Leicester korábban katonai célokat szolgáló repterén futotta meg a Track-tor. Két futam átlagát vették alapul, mivel a hivatalos Guiness-rekordoknál ugyanis ez az eljárás. Ez alapján pedig 140,44 kilométeres óránkénti eredmény született.

A Guiness-rekordról videó is készült:

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA

  Nyugat-magyarországi Agrárfórum

  Az agrárium legaktuálisabb témái

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu