2020. február 28. péntek Elemér

Hírek - Gépek

Igazi csúcstechnológia a földeken: szerelő nélkül megjavítják a gépeket

Habár manapság már számtalan olyan céget találni a mezőgazdaságban, amelyik a precíziós gazdálkodás eszközeit kínálja a gazdáknak, akadnak még kiaknázatlan területek ezen a területen is. A bajai AgroPilot Kft. lesz ugyanis június közepétől a japán Topcon termékek kizárólagos hazai forgalmazója. A cég azonban nem csupán értékesíteni szeretné majd termékeit, hanem hozzáértő szakembereik segítségével Magyarország egész területén vállalják a már meglévő Topcon rendszerek javítását, karbantartását és beállítását, illetve új eszközök telepítését. Probléma esetén pedig távdiagnosztikával, akár néhány perc alatt, személyes kiszállás nélkül megjavítják a szükséges precíziós eszközt.
 
 

Néhány éve a mezőgazdaságot is elérte a precizitás és költségoptimalizálás iránti fokozott igény, napjainkra pedig már egyre több cég foglalkozik ezekkel a korszerű eszközökkel. A pozitív gyakorlati tapasztalatok miatt a gazdák is sokkal nyitottabbak a precíziós technológiákkal kapcsolatban, és folyamatosan nő azok száma, akik alkalmazzák is őket a gazdaságukban. A közelmúltban Baján megalakult az AgroPilot Kft., amely június 18-ától átveszi a japán Topcon termékek kizárólagos hazai importőri és forgalmazói szerepét.

Hiába foglalkozik már manapság sok cég precíziós eszközökkel, ezek a megoldások specializált szakembereket kívánnak, akik az év 365 napján csak az adott termékkel foglalkoznak. Az AgroPilot döntően szerviztechnikusokból áll, akik GPS szervizeléshez teljesen felszerelt szerviz autókkal és a jellemző tételek raktárról történő kiszolgálásával az ország egész területén vállalják az új Topcon eszközök telepítését, vagy akár meglévőek javítását, illetve beállítását. 


Az AgroPilot termékkínálatának elsősorban a szántóföldi növénytermesztők lehetnek a fő haszonélvezői, vannak azonban egyéb alkalmazási területek is mint például a kertészetek, vagy épp a szőlőtelepítést végzők. Mivel a cég személyre, igényre és lehetőségekre szabva kínálja a különböző precíziós megoldásokat, így a kis családi vállalkozásoktól egészen a nagy cégcsoportokig, szinte bármely mezőgazdasági szereplő igénybe tudja őket venni.

A Topcon cégről
A Topcon cég 1932-ben alakult Japánban és eleinte hadiipari célokat szolgáló optikai érzékelőket és készülékeket gyártottak. Mára azonban nemzetközi cégcsoporttá nőtték ki magukat, amely jelenleg két, alapvetően eltérő divízióból áll: egyrészt van egy orvosi műszereket gyártó üzletága a cégnek, amely elsősorban szemvizsgáló készülékek gyártására specializálódott, illetve van a műholdas pozícionálással foglalkozó ágazatuk. A műholdas pozícionáláson belül különül el a mezőgazdasági vonal, amelyben nem csak utólagos vezérléseket kínálnak, hanem számos vezető márkának is a gyári beszállítói. A Topcon cégcsoport célja, hogy minden mezőgazdasági munkaművelethez tudjon egy kézből, integrált hatékonyságnövelő alkalmazásokat biztosítani.

 


Az AgroPilot olyan távdiagnosztikai háttérrel fog dolgozni, amellyel a problémák jelentős részét távoli eléréssel, a Topcon kijelző képét a cég saját laptopjaira átvéve tudják majd valamennyi beállítást ellenőrizni (kormányzási értékek, gép paraméterek, munkagép geometria), illetve szükség esetén változtatni rajta. Ennek a rendszernek köszönhetően a technikusok akár néhány perc alatt is meg tudnak majd oldani olyan problémákat, amiért korábban - távdiagnosztika hiányában – nagyobb távokra is el kellett autózniuk. Ez mind időben, mind pedig költségben komoly megtakarítást eredményezhet. Amennyiben a probléma jellege mégis személyes kiszállást követel, akkor is lehetőség nyílik egy előzetes hibafelvételezésre, amire alapozva a szükséges alkatrészekkel felvértezve tudnak majd a cég emberei kiszállni és elvégezni a javítást. A távdiagnosztika mellett ugyanakkor további szolgáltatásokkal kívánják segíteni partnereiket, mint például kezelői oktatások, szezon előtti rendszerfelkészítések, vagy az éppen aktuális hozamtérképező rendszerek kalibrálása.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:

  Agrárium 2020 Konferencia

  Az agrárium jelen és jövője

  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu