Igazi csúcstechnológia a földeken: szerelő nélkül megjavítják a gépeket

Habár manapság már számtalan olyan céget találni a mezőgazdaságban, amelyik a precíziós gazdálkodás eszközeit kínálja a gazdáknak, akadnak még kiaknázatlan területek ezen a területen is. A bajai AgroPilot Kft. lesz ugyanis június közepétől a japán Topcon termékek kizárólagos hazai forgalmazója. A cég azonban nem csupán értékesíteni szeretné majd termékeit, hanem hozzáértő szakembereik segítségével Magyarország egész területén vállalják a már meglévő Topcon rendszerek javítását, karbantartását és beállítását, illetve új eszközök telepítését. Probléma esetén pedig távdiagnosztikával, akár néhány perc alatt, személyes kiszállás nélkül megjavítják a szükséges precíziós eszközt.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Néhány éve a mezőgazdaságot is elérte a precizitás és költségoptimalizálás iránti fokozott igény, napjainkra pedig már egyre több cég foglalkozik ezekkel a korszerű eszközökkel. A pozitív gyakorlati tapasztalatok miatt a gazdák is sokkal nyitottabbak a precíziós technológiákkal kapcsolatban, és folyamatosan nő azok száma, akik alkalmazzák is őket a gazdaságukban. A közelmúltban Baján megalakult az AgroPilot Kft., amely június 18-ától átveszi a japán Topcon termékek kizárólagos hazai importőri és forgalmazói szerepét.

Hiába foglalkozik már manapság sok cég precíziós eszközökkel, ezek a megoldások specializált szakembereket kívánnak, akik az év 365 napján csak az adott termékkel foglalkoznak. Az AgroPilot döntően szerviztechnikusokból áll, akik GPS szervizeléshez teljesen felszerelt szerviz autókkal és a jellemző tételek raktárról történő kiszolgálásával az ország egész területén vállalják az új Topcon eszközök telepítését, vagy akár meglévőek javítását, illetve beállítását. 

Az AgroPilot termékkínálatának elsősorban a szántóföldi növénytermesztők lehetnek a fő haszonélvezői, vannak azonban egyéb alkalmazási területek is mint például a kertészetek, vagy épp a szőlőtelepítést végzők. Mivel a cég személyre, igényre és lehetőségekre szabva kínálja a különböző precíziós megoldásokat, így a kis családi vállalkozásoktól egészen a nagy cégcsoportokig, szinte bármely mezőgazdasági szereplő igénybe tudja őket venni.

A Topcon cégről
A Topcon cég 1932-ben alakult Japánban és eleinte hadiipari célokat szolgáló optikai érzékelőket és készülékeket gyártottak. Mára azonban nemzetközi cégcsoporttá nőtték ki magukat, amely jelenleg két, alapvetően eltérő divízióból áll: egyrészt van egy orvosi műszereket gyártó üzletága a cégnek, amely elsősorban szemvizsgáló készülékek gyártására specializálódott, illetve van a műholdas pozícionálással foglalkozó ágazatuk. A műholdas pozícionáláson belül különül el a mezőgazdasági vonal, amelyben nem csak utólagos vezérléseket kínálnak, hanem számos vezető márkának is a gyári beszállítói. A Topcon cégcsoport célja, hogy minden mezőgazdasági munkaművelethez tudjon egy kézből, integrált hatékonyságnövelő alkalmazásokat biztosítani.

 

Az AgroPilot olyan távdiagnosztikai háttérrel fog dolgozni, amellyel a problémák jelentős részét távoli eléréssel, a Topcon kijelző képét a cég saját laptopjaira átvéve tudják majd valamennyi beállítást ellenőrizni (kormányzási értékek, gép paraméterek, munkagép geometria), illetve szükség esetén változtatni rajta. Ennek a rendszernek köszönhetően a technikusok akár néhány perc alatt is meg tudnak majd oldani olyan problémákat, amiért korábban - távdiagnosztika hiányában - nagyobb távokra is el kellett autózniuk. Ez mind időben, mind pedig költségben komoly megtakarítást eredményezhet. Amennyiben a probléma jellege mégis személyes kiszállást követel, akkor is lehetőség nyílik egy előzetes hibafelvételezésre, amire alapozva a szükséges alkatrészekkel felvértezve tudnak majd a cég emberei kiszállni és elvégezni a javítást. A távdiagnosztika mellett ugyanakkor további szolgáltatásokkal kívánják segíteni partnereiket, mint például kezelői oktatások, szezon előtti rendszerfelkészítések, vagy az éppen aktuális hozamtérképező rendszerek kalibrálása.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 25. 11:13