Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Itt a jövő gyomirtó technológiája: hamarosan kapható lesz a német csodamasina

Hamarosan debütál az európai piacokon a Crop.Zone forradalmian új, hibrid rendszerű gyomirtó robotja. A német mezőgazdasági-technológiai start-up nemrég stratégiai szövetségre lépett az Aacheni Egyetem által indulótőkével ellátott GSI GmbH-val és az Aacheni Kereskedelmi- és Iparkamarával. Így a vállalatnak most már elég tőkéje van ahhoz, hogy termékével megjelenjen a belga, a holland, a svájci és a népet mezőgazdasági piacon.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A német Crop.Zone egy, a gyomirtásra és a haszonnövények betakarításra való felkészítésére specializálódott vállalat, amelynek célja, hogy innovatív, emellett versenyképes, hatékony és fenntartható megoldásokkal segítse a gazdákat a gyomok elleni küzdelemben, írta meg a Future Farming. A német vállalat és az ausztrál Nufarm közös projektjéről az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

A Crop.Zone újítása, hogy a növényeket először egy szabályozott, szerves és az elektromosságot vezető folyadékkal (Volt.Fuel) előkezelik, majd áramot vezetnek beléjük. A cég elmondása szerint ezzel a hagyományos gyomirtási megoldásoknál sokkal magasabb hatékonysággal és sokkal alacsonyabb energiafelhasználással lehet védekezni a gyomnövények ellen.

Az RWTH Aacheni Egyetem Innovation Sprint nevű finanszírozási programjának köszönhetően a Crop.Zone a validációs fázisban megkapta a szükséges forrásokat ahhoz, hogy kifejleszthesse és megépíthesse a hibrid gyomirtójának a működő prototípusát, valamint létrehozhassa a Volt.Fluid névre keresztelt, az áramot vezető folyadékot. Három hónappal azután, hogy részt vett az Innovation Sprint kísérleti szakaszában, a Crop.Zone befejezte az első prototípust, és azóta folynak a tesztek az Aachen környéki gazdák közreműködésével. A tesztek alapján megszülető, már kereskedelmi forgalomba hozható terméket hamarosan fel fogják használni egy, a korai alkalmazók számára létrehozott programban Németországban, Svájcban, Belgiumban, Luxemburgban és Hollandiában a teljes 2021-es szezonban.

Örülünk, hogy találtunk egy olyan stratégiai partnert, akinek a gyökerei az Aacheni Egyetemig nyúlnak, és aki segít nekünk a legújabb technológiák alkalmazásában és piacra vitelében. A GSI befektetését arra fogjuk használni, hogy bővítsük a szabadalmi portfóliónkat, de további kutatás-fejlesztési projekteket is fogunk finanszírozni belőle

- mondta el Dirk Vandenhirtz, a Crop.Zone vezérigazgatója.

(A cikkben szereplő képek a Crop.Zone tulajdonát képzik.)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?