Kínai bravúr: drónokkal védik a falvakat a koronavírustól

Kínai bravúr: drónokkal védik a falvakat a koronavírustól

agrarszektor.hu
A 2008-ban alapított pekingi székhelyű ipari dróngyártó, a TTA 1000 drónból álló flottája napi 1000 veszélyeztetett kínai falut permetez le fertőtlenítő hatású folyadékkal, olvasható a cég sajtóközleményében.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A világ egyik vezető ipari dróngyártója, a TTA egy 1000 drónból álló flottával küzd a Kínában terjedő koronavírus ellen. A TTA M6E-1 típusú 10 literes tartállyal rendelkező permeteződrónok egy klórtartalmú fertőtlenítőszer és víz keverékét juttatják ki a vírus által érintett területek falvai fölött. Egy drón napi maximális teljesítménye nagyjából 40 hektár, így átlagosan napi egy falu területét képes lepermetezni. A drónokat a gyártó által speciálisan kiképzett pilóták és a kínai hadsereg drónpilótái kezelik.

A drónos permetezés azon túl, hogy segít az épületek és tereptárgyak fertőtlenítésében, fontos szerepet tölt be abban, hogy az olyan potenciális vírushordozó madarak és emlősök, mint például a patkányok és egyéb rágcsálók minél kisebb eséllyel kerüljenek kapcsolatba a koronavírussal. Körömi János, a TTA közép-európai partnercégének ügyvezetője elmondta, hogy Kínában sok ezer permeteződrón dolgozik a földeken a tavasztól őszig tartó szezonban, több millió hektárnyi területen végezve növényvédelmi munkát.

Most ezek a drónok a koronavírus elleni védekezésben is gyors és hatékony segítséget nyújthatnak a Kínában népszerű, "84" nevű, körülbelül 5% klór tartalmú fertőtlenítőszer és víz 1:1 arányú kijuttatásával. A műveletek 2 napja kezdődtek, és mintegy 2000 falu fertőtlenítése történt meg eddig

- mondta Körömi János.

A TTA közlése szerint elképzelhető, hogy a flotta a továbbiakban bővülni fog, így segítve a vírus elleni minél szélesebb körű védekezést.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?