NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - június 1-2.

NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow - június 1-2. (x)

agrarszektor.hu
Idén is közösen rendezi meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-Mezőfalva szabadtéri agrárszakmai kiállítást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ). A programról Győrffy Balázst, a NAK elnökét kérdeztük.


Mikor lesznek idén a NAK Szántóföldi Napok?
Június 1-2-án rendezzük meg a NAK Szántóföldi Napok és AgrárgépShow-t, a Fejér megyei Mezőfalván, a település melletti 42 hektáros területen. Hagyományosan ez az ország legnagyobb szántóföldi rendezvénye.

Mi az idei kiállítás témája, milyen gondolatot állítottak a középpontba?

A fókuszban az innováció áll; fontosnak tartjuk a fiatalabb generáció részvételét is, valamint kiemelt téma lesz a fenntartható gazdálkodás.

Lassan hagyományosnak nevezhetjük a rendezvényt. Mik a tapasztalatok?

Az első NAK Szántóföldi Napokat 2017-ben rendeztük meg, az elmúlt években rendre 15-20 ezer szakmai érdeklődő látogatott ki a rendezvényre. Annak ismeretében különösen nagy siker ez, hogy nem családi programról van szó, hanem teljesen szakmairól. Éppen ezért a rendezvényt - ahogy korábban is - most is szándékosan nem hétvégére időzítettük, hanem szerdai és csütörtöki napra, kifejezetten a szakmai közönséget megcélozva. 


Miért érdemes kilátogatni június 1-2-án a NAK Szántóföldi Napokra?
Ez a nagyszabású rendezvény évről évre széles körű tájékozódási pont a gazdálkodóknak, és a gépbemutatók mellett az évszaknak megfelelő fajtabemutatókkal, termesztéstechnológiai újdonságokkal is várjuk őket. A rendezvény mindkét napján bemutatjuk a gyakorlatban a legújabb nemesítési és kutatási eredményeket, valamint a Szántóföldi Gépshow keretében a legújabb technológiákat. A kilátogató termelők, szakemberek időt, energiát és pénzt megtakarítva, egy szabadtéri helyszínen tekinthetik meg az elmúlt időszak újdonságait és fejlesztéseit.

Különlegessége szokott lenni a rendezvénynek, hogy a gyakorlatban is megnézhetők, kipróbálhatók a kiállított gépek. Idén is így lesz?

A NAK Szántóföldi Napok több éve az ország egyetlen olyan álló- és mozgógépes szabadtéri kiállítása, ahol a mezőgazdasági gépek legszélesebb kínálata látható, szántóföldi környezetben. Az állógépes kiállításon — közel egyhektáros területen — a hazai mezőgazdaságigép-forgalmazás 80 százalékát képviselő cégek mutatják be gépeiket, eszközeiket, amelyeket hétköznapi, szántóföldi körülmények között, "akció" közben is meg lehet tekinteni, a mintegy másfél hektáros demópályán.

Ezúttal is ingyenes lesz a belépés?
Igen, idén is ingyenes a belépés és a parkolás is.

További információk: https://szantofoldinapok.hu/

(x)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. március 19. 09:43