2020. április 4. szombat Izidor

Hírek - Gépek

Összemérte erejét a Case IH és a John Deere szupernehézsúlyú traktora: videón az ütközet

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. járműparkja idén januárban bővült egy Case IH Quadtrac 620-as nehéz talajművelő traktorral. A vállalkozásnak volt már egy hasonló méretű, teljesítményű és specifikációjú John Deere 9620 RX-es egysége, így minden adott volt egy összehasonlító teszthez.
 
 

A Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. mindkét traktora négy gumihevederes járószerkezettel és 600 lóerő feletti teljesítménnyel rendelkezik, ezért magától értetődő volt, hogy ezt a két járművet valamikor egymásnak kell ereszteni egy barátságos házi versengés keretén belül - írja honlapján a ménesbirtok. A nagy összehasonlító tesztre a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. 18-as tábláján került sor, ahol a traktoroknak a Lemken Vario Titan 12 fejes ekéjével öt hektárnyi területet kellett felszántania. A teszt során a feladat végrehajtása során a szükséges idő mellett a felhasznált üzemanyagot is mérték.

A megmérettetés végén a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. arra a megállapításra jutott, hogy a Case IH nehéz talajművelő traktora 115.18 liter üzemanyag felhasználásával teljesítette a feladatot, míg a John Deere járműve némileg többet, 136.6 litert fogyasztott. A feladat végrehajtásához szükséges idő tekintetében is a Case IH traktora nyert, de csak azért, mert 9620 RX-es fordulói tovább tartottak, ugyanis a traktor kezelője nem volt jártas az eke kezelésében. De a közel azonos szántási sebesség mellett a John Deere egységében azért érezhető volt még némi erőtartalék. Mivel a John Deere traktora valamivel lassabb, de erősebb volt, a Case IH járműve pedig gyorsabb, de valamivel "gyengébb", vállalkozás végül úgy döntött, hogy nem hirdethető egyértelmű győztes, így a teszt döntetlennel zárult.

A cikkben látható videó a Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt. tulajdonát képzi.

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG

  Agrometeorológia

  IDŐJÁRÁSA
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.

  A szakértő szemével

  Támogató:
  Itt keressen minket
  © 2017. Agrárszektor.hu