Szédületes fejlődés: okostelefonnal megelőzhetjük a betegségeket

agrarszektor.hu
Olyan szoftvert dobtak piacra az USA-ban, amellyel a mezőgazdasági termelők a tényleges károk kialakulása előtt észlelhetik a kórokozók és a kártevők megjelenését. Egy szemüvegszerű eszközzel készíthetnek képeket, amelyeket tableteken és okostelefonokon is működő alkalmazással elemezhetnek. Eddig a kukorica- és paradicsom-területeken használták a szoftvert, de a tervek szerint az állattenyésztőknek is hasonlót fejlesztenek ki.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Forradalmi módszerrel segítik a gazdálkodókat az USA-ban. Az eljárás egy számítógépes szoftvert kapcsol össze a Google korábban bevezetett, úgynevezett "okos szemüvegével". A technikai megoldás célja az, hogy a termelők a haszonnövényekről készített fényképekkel a tényleges károk kialakulása előtt észleljék a kórokozók és a kártevők jelenlétét, így hatékonyabb védekezésre nyílhat alkalmuk - számol be a farmhousenetworks.com.

A gazdálkodók az okos szemüveggel a termőterületen képeket készíthetnek a haszonnövényekről. A felvételeket a szemüveg jutatja el az intelliSCOUT elnevezésű szoftverhez, amely elemzi a kapott képeket. Így azonnal meghatározható, hogy megfertőzték-e azokat a kórokozók vagy kártevők.

A szoftver okostelefonokon és tableteken is működik. Eddig a kukorica- és paradicsomtermesztésben próbálták ki, de a tervek szerint az állattenyésztőknek is hasonlót fejlesztenének ki. A szakemberek szerint a cél az, hogy további olyan alkalmazásokat hozzanak létre, amelyek segíthetik a gazdálkodókat abban, hogy könnyebben és magasabb haszonnal termelhessenek.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?