Szörnyet teremtettek: igazi nagyágyúval rukkolt elő a brazil mezőgépgyártó

Szörnyet teremtettek: igazi nagyágyúval rukkolt elő a brazil mezőgépgyártó

A brazil PVT egy igazi multifunkcionális gépszörnyet mutatott be. A Rhino 4004 Multiset névre keresztelt jármű képes műtrágyázási és permetezési feladatok ellátására, valamint folyékony és száraz növényvédő-szerek kijuttatására is. A gyártó szerint a gépet két ember 30 perc alatt átállíthatja egyik kijuttatási módból a másikba.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A gyártó szerint két kijuttatási mód közötti gyors átállíthatóság nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé. A jármű kezelője könnyedén válthat a 6m3-es tartállyal rendelkező mész- és egy hatóanyagos műtrágyát kijuttató műtrágyaszóró, és a 4 ezer literes tartállyal rendelkező permetező között, attól függően, épp milyen munkára van szükség a földjén, írta meg a Future Farming. Az állítható tengelytalp beállításoknak köszönhetően a jármű a fejlettebb növények között is képes mozogni, de a kora tavaszi munkákhoz és a közúti közlekedéshez megfelelő magasság sem jelent problémát neki.

A Rhino 4004 Multiset egy “magas hasmagasságú" önjáró gép, amelyet egy, az orrában elhelyezett, hathengeres MWM dízelmotor hajt meg, amely 260 lóerő teljesítményre képes. A jármű hidrosztatikus sebességváltóval rendelkezik, amely mind az első, mind a hátsó tengellyel összeköttetésben áll, így összkerék-meghajtást és páratlan kormányozhatóságot és úttartást biztosít a járműnek. A Rhino 4004 Multiset légrúgós felfüggesztéssel rendelkezik, a gép össztömege műtrágyaszóróval felszerelve 11,200 kg, ha pedig a permetezéshez van előkészítve, akkor 12,200 kg. Az alvázba épített hidraulikus emelők és zárak egy távirányító segítségével üzemeltethetőek. Ezzel meg lehet emelni a gépre épp installált felszerelést, parkoló lábakat lehet aláhelyezni, a járművet pedig ki lehet vezetni alóla, mielőtt a felszerelést leengedné a kezelő.

A PVT műtrágyaszórója alumíniumból készült, és egy gumi szállítószalag juttatja el a műtrágyát a dupla szórótárcsához, amely akár 30 méteres távolságig tudja kijuttatni a növényvédő-szert, annak anyagi tulajdonságaitól függően. A szállítószalag hidraulikus meghajtása lehetővé teszi a változó sebességet az automatikus talajsebesség-kompenzáció érdekében, hogy egységes maradjon a kijuttatás. A 4 ezer literes permetező felszerelés magában foglal egy 30 literes vegyszertartályt, ami az egység hátulján helyezkedik el, és a jármű kezelője távirányítással is szabályozhatja a motor fordulatszámát, a feltöltést, a keringtetést és a kémiai töltési funkciókat.

A hátulra felszerelt Smartfloat felfüggesztésű szórókeret kijuttatáshoz szükséges magasságát manuálisan, illetve az EchoPulse rendszernek köszönhetően automatikusan is be lehet állítani. Az automata rendszer hat különböző érzékenységi fokozatban mérő szenzorokkal dolgozik, hogy megakadályozza azt, hogy a szórókeret túl alacsonyan legyen a nehezebb terepeken, illetve a fordulásoknál. A szórókeretek akár 32 méteres szélességig is elérhetőek lesznek, a munkamagasság pedig 0,5 és 2,4 méter között lesz változtatható. A szórókeret 9 vagy 15 részre lesz felosztva, amelyek között elektromos-pneumatikus szelepekkel lehet majd váltani. A szórófejek 0,5 méterenként helyezkednek el a kereten, és igény szerint ledvilágítást is lehet rájuk szerelni az éjszakai munkavégzések idejére.

Az együléses vezetőfülkében a műtrágyaszóró és permetező rendszerek kezelését a Hexagon Agriculture Ti7-es terminálja irányítja, amely vezérlési, automata irányítási és egyéb funkciókat is el fog látni. Emellett egy második, ugyancsak érintőképernyős terminál is lesz a gépben, amellyel az aktuális felszerelés beállításait lehet majd kezelni. A Hexagon termináljáról nemrég az Agrárszektor is beszámolt.

EZ IS ÉRDEKELHET

(Címlapkép forrása: PVT)

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?