2022. június 25. szombat Vilmos

Hírek - Gépek

Új korszak jöhet a növényvédelemben: egyedülálló engedélyt kapott egy amerikai cég

Az Amerikai Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatala (Federal Aviation Administration - FAA) engedélyezte a Rantizo számára, hogy egy pilóta és egy megfigyelő segítségével egyszerre három drónt is reptethessenek.
 
 

A hivatal azt reméli, hogy ezzel a lépéssel szélesebb körben is előremozdíthatja a drónos permetezés ügyét az Egyesült Államokban. A Szövetségi Légügyi Hivatal ezért engedélyezte az iowai székhelyű Rantizo cégnek, hogy egy pilóta egy megfigyelő segítségével egyszerre három drónt is irányíthasson. Az engedély nemcsak Iowára érvényes, hanem az összes szárazföldi államra is, írta meg a Future Farming.

Azt reméljük, hogy nagyobb, egybefüggő területeken is alkalmazhatjuk majd az önálló drónos permetezést, szóval a több gépből álló raj reptetése, illetve ennek engedélyeztetése kritikus fontosságú volt a terveinket illetően

– mondta Michael Ott, a Rantizo vezérigazgatója.

Michael Ott kitért arra is, hogy a munkaerőhiány a mezőgazdaságban egy régóta fennálló probléma, amely sok párbeszéd tárgya volt már. Azzal, hogy a Rantizo mostantól egyszerre három drónt is irányíthat egy területen, közelebb kerültek a permetezési műveletek teljes automatizálásához.

A munkaerőigény csökkentése mellett a drónrajok a nagyban megnövelik a műveletek hatékonyságát is. A Rantizo az új engedély birtokában megtriplázta a teljesítményét, ugyanis így már 16 hektárnyi területet képesek növényvédelmi kezelésben részesíteni egy óra alatt. A cég elmondta, hogy a hamarosan elérhetővé váló Mix&Fill névre hallgató automata töltőállomásával ezt a teljesítményt is meg fogják tudni növelni további 33%-kal, és nyár végén óránként 24 hektárt fognak tudni lefedni.

Michael Ott beszélt arról is, hogy a Rantizo által kapott engedély egyedi, és hatalmas előnyöket rejt. A hasonló felhatalmazások rendszerint egy adott földrajzi területre vonatkoznak, és a cég vezérigazgatója tudomása szerint a Rantizo az egyetlen vállalat, amely jóformán az összes államra kiterjedő működési engedélyt kapott.

Az, hogy a Rantizo 48 szomszédos szövetségi államban is reptethet drónrajokat, nagymértékben meg fogja növelni a szolgáltatási hálózatunkat. A cég mostantól országszerte lesz képes költséghatékony és hathatós drónos permetezési szolgáltatásokat nyújtani

– jelentette ki Michael Ott.

A Rantizo azután kapta meg az FAA jóváhagyását a drónok rajokban történő reptetéséhez, hogy egy évvel ezelőtt az első és egyetlen olyan cég lett, amely drónos permetezési engedélyt kapott Iowa államban. Ez azóta több más államban is kedvező fogadtatásra talált.

 

Címlapkép: Getty Images

Kapcsolódó cikkek


 
X

A címlapról ajánljuk

DEVIZA
MATIF
CBOT
NYERSANYAG
  Agrárszektor hírlevél
  Ne maradjon le a friss hírekről!
  Iratkozzon fel hírlevelünkre
  és járjon mindenki előtt.
  Mind a négyet bepipálom

  Portfolio Digital Transformation 2022

  Lépéskényszerben a vállalkozások: aki nem digitalizál,le fog maradni!

  Tiszaújváros-Kelet-magyarországi Gazdasági Fórum 2022

  Ingyenes esemény a Tisia Hotelben