Így könnyítheted meg a mindennapi kertészkedést

agrarszektor.hu
Már most, a téli időszakban érdemes azon elgondolkodni, hogy milyen trükkökkel tehetjük gazdaságosabbá kiskertünket. Néhány egyszerű ötlettel ugyanis jelentősen megkönnyíthetjük a mindennapi kertészkedést. Elég csak kicsit praktikusabban gondolkodnunk, és a vetőmagok ültetési módszerének megváltoztatásával, de akár a kert méretének módosításával is termékenyebbé tehetjük a kiskertünket.

Idén először 3 napos az Agrárszektor 2024 konferencia!

A Portfolio Csoport év végi Agrárszektor Konferenciája ma már az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény a hazai agrárgazdaságban. A rendezvény exkluzivitását és különlegességét az adja, hogy egyedülállóan átfogó és részletes módon jeleníti meg a mező- és élelmiszergazdaságot érintő legaktuálisabb témákat. A rendezvényre idén először konferencia előesttel is készülünk!

Ne maradjon le az év egyik legjelentősebb agrárszakmai eseményéről!

Ne várjunk tavaszig azzal, hogy átgondoljuk, miket csinálhatnánk idén másképp a kiskertünkben. Néhány trükkel ugyanis jelentősen megkönnyíthetjük majd a későbbi munkát, és még a kertet is termékenyebbé tehetjük. 

1. Nem mindegy, mikor használunk talajtakarót

A téli időszakban egészen addig nem érdemes talajtakarót használni a növényeink körül, amíg az első fagy meg nem történt. Ha ugyanis hamarabb kihelyezzük a talajtakarót, akkor biztosítjuk a meleget a rovarok számára, és megvédjük őket a hidegtől, így azok könnyedén áttelelnek majd.

2. Reformáljuk meg a magok ültetését

Amikor a szezonban elkezdjük a magok ültetését, használjunk inkább tojáshéjat a nagyobb konténerek vagy edények helyett. Így később, amikor kiültetjük majd a palántákat a kertbe, elég csak szétrepesztenünk a héjat, vagy egyszerűen levágni a gyökérről és el is ültethetjük növényeinket a végleges helyükre. 

3. Kezdjük kicsiben

Érdemes először inkább egy kisebb, körülbelül száz négyzetméteres kertben elkezdeni a gazdálkodást, a nagyobb helyett. Egy kisebb kert ugyanis könnyebben kezelhető, gyorsabb megtanulható és kitapasztalható a gyomnövények és a kártevők elleni védekezés, illetve számos öntözési trükköt is elsajátíthatunk. Amikor pedig már gyakorlottan kezeljük a kisebb kertet, növelhetjük annak méretét.

4. Tartsuk távol a csigákat

Tegyünk zúzott tojáshéjat a növények köré, mert így könnyedén távol tarthatjuk tőlük a csigákat. A kártevő ugyanis az éles felületen biztosan nem fog tudni majd közlekedni és így a növényeinkben sem fog kárt okozni. 

5. Takarítsuk be a terméseket reggel

A legkedvezőbb időszak a zöldségek betakarítására a reggel. Ez ugyanis az az idősáv, amikor a termések a legtöbb tápanyagot tartalmazzák, és a hűtőszekrényben tárolva később is vitaminokban gazdagok maradnak majd. Sokak szerint ugyanakkor a paradicsomot és a hagymaféléket nem érdemes a hűtőben tárolni, mert hamar elveszíthetik az ízüket.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Budapest Economic Forum 2024
Egész napos makrogazdasági konferencia
Fókuszban a KKV versenyképesség - Pécs
Ingyenes gazdasági fórum
EZT OLVASTAD MÁR?