Eljött az idő! Ezeket a fűszernövényeket már most kiültetheted a kertbe

agrarszektor.hu
Ha fűszernövények is szerepelnek az idei ültetési listádon, akkor több olyan faj is van, amelynek magját már most elvetheted a kiskertbe. Ugyanakkor amennyiben a palántázás híve vagy, akkor vannak olyan fűszernövények, amelyek már most kiültethetők. Érdemes azonban figyelnünk arra, hogy akár csak a zöldségekre, a gyógynövényekre is ugyanazok a szabályok vonatkoznak: addig ne ültessünk és vessünk semmit a kiskertbe, amíg nem megfelelőek hozzá az időjárási körülmények, és hideg, esetleg fagyos a kertünk talaja.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

Ha már kellően meleg és napsütéses az idő, nincsenek fagypont alatti hőmérsékletek, valamint a talaj is elég meleg ahhoz, hogy kicsírázhassanak benne a magok, akkor már most elvethetjük az edzettebb fűszernövények vetőmagjait. A petrezselyemről sokan tudják, hogy nehezebben csírázik ki, mint a társai, pedig csak melegre és türelemre van szüksége ahhoz, hogy egészséges növényeket neveljen a magokból. Így ha a kertünk talaja még túl hideg, akkor eredményesebb, ha beltérben vetjük el a magokat, és inkább palántákat nevelünk, amelyeket majd csak akkor ültetünk ki a szabadba, ha elég meleg lesz a föld, és a kinti hőmérséklet.

A metélőhagyma magját is elvethetjük már most a kiskertbe, akár a zöldségek közé, de használhatjuk szegélynövényként is. A lila virágait ugyanis nagyon szeretik a méhek és a pillangók, így segíthet abban, hogy odavonzza majd a beporzókat a kertünkbe. Több olyan fűszernövény van, amelyeknek a palántáját már most kiültethejük a kertünkbe. Ilyen akár a rozmaring, az oregánó, a menta vagy a zsálya

Ha inkább a napfényes ablakpárkányt választod, és beltérben nevelnél fűszernövényeket, akkor most van itt az ideje a bazsalikom és a koriander ültetésének. Ha időközben meggondolnád magad, és mégis kiültetnéd őket a kertbe, akkor, amint a fagyok elmúltak, és folyamatos a meleg idő, azonnal kitelepítheted az egészséges palántákat. 

EZ IS ÉRDEKELHET
Ahogy azt a Kiskertbloggeren már korábban írtuk, a bazsalikom otthoni termesztése nagyon népszerű, nem mindig könnyű azonban életben tartani a palántákat. Olvasd el az útmutatónkat, amelynek biztosan hasznát veszed akár a konyhában, akár a kiskertben szeretnél bazsalikom nevelni. 

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?