Sosem volt még ennyire egyszerű a poloskák elleni védekezés: ez a trükk működik

agrarszektor.hu
Évek óta egyre több problémát okoznak a kertekben a poloskák. Nehéz védekezni ellenük, és habár a mezőgazdaságban és kiskertekben engedélyezett rovarölő szerek mindegyike végez a kártevővel, komoly gondot jelent, hogy a táplálkozó lárvák a termések érésekor jelennek meg, ilyenkor azonban már ügyelni kell az élelmezés-egészségügyi várakozási idő betartására is. Találtunk egy szuper és gyors módszert, amellyel távol tarthatók a poloskák a zöldségektől és gyümölcsöktől, néhány szál gabonával a kertünkben ugyanis könnyedén elterelhetjük a figyelmüket.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

Egy zárt agráros Facebook-csoportban szúrtunk ki egy hatékony módszert, amellyel fel lehet venni a harcot a poloskák ellen. Egy kerttulajdonos osztotta meg tapasztalatait, miszerint tavaly észrevette, hogy amikor a szalmatakarásból kikelt néhány búzaszem, a poloskák elkezdték a kalászoló zöld gabonát szivogatni a paprika és a paradicsom helyett. Ezt követően mindnehova ültetett néhány szem búzát négyzetméterenként, és habár már csak szeptemberre kezdtek kalászt nevelni, ezekkel már az egész kertből össze tudta gyűjteni a poloskákat. Így az ősszel érő gyümölcseit alig érte kár. 

EZ IS ÉRDEKELHET
A kerttulajdonos a biztonság kedvéért idén is kipróbálta a módszert, és még tavaly ősszel az egész kertjében elvetett néhány szem gabonát. Mikor kalászolni kezdtek, minden reggel gyorsan körbejárta a kertet és a kalászokon lévő poloskákat (a kalászokon még a zöldek is könnyen észrevehetőek) leszedte. Jelenleg nincs poloska a tulajdonos kertjében, pedig vegyszert nem használ. Elmondása szerint a módszere hatékony a zöld vándorpoloskák, a márványos poloskák, valamint ezek lárvái ellen is. A lényeg csak az, hogy a kert egész területén legyen pár szál gabona és idönként vessük újra, mert csak a tejes érésben lévő szemek vonzzák a poloskákat. A gabonát igazábol az év bármely szakában el lehet vetni a kertben, de az agusztusban vetett növényeknek már nemigen lesz kalászuk. 

Aki attól tartana, hogy kézzel kell összeszedegetni az állatokat a növényekről, az használjon kesztyűt, és a növények alá tartott ecetes, mosószeres vízbe "rázza" bele a rovarokat. Komoly rázásra nincs szükség: a poloskáknak ugyanis szokásuk, hogy ha megrezzen a növény, azonnal lefelé dobják magukat.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?