Ezt sokan nem tudják a népszerű dísznövényről: így gondozd a hortenziát

agrarszektor.hu
Régóta kedvelt dísznövény Magyarországon is a kerti hortenzia, amely élénk színű virágaival könnyedén kitűnik a többi növény közül. Habár a legtöbben cserepes virágként ismerik, mivel a legtöbb fajta jó fagytűrő, ezért a kertbe kiültetve is jól érzi magát. Összegyűjtöttük mik azok, amikre érdemes odafigyelni a hortenzia gondozása során.

Fenntartható élelmiszergyártás – Ez a jövő befektetése?

Személyes befektetői klubon mutatjuk be a tőzsdei kibocsátásra készülő Civita Group tevékenységét, működését, az iparágban rejlő potenciált. A magyar családi, kukoricafeldolgozó vállalkozás fenntartható módon állítja elő termékeit, melyek csak természetes alapanyagok felhasználásával készülnek, a teljesértékű és változatos táplálkozáshoz igazodva. A részvétel INGYENES, de regisztrációhoz kötött!

A kerti hortenzia Japánból származik, és habár sokan inkább cserepes növényként ismerik, a legtöbb fajta jó fagytűrő, így a kertbe kiültetve is jól érzik magukat. Habár kis méretben is virágzik, ez mégis megtévesztő lehet, mert a fajták többsége akár 1,5 méteresre is megnőhet. 

Már az ültetésnél figyeljünk arra, hogy félárnyékos, széltől védett helyre kerüljön a hortenzia. A savas, semleges talajt szereti a legjobban, sőt a talajunk pH-ja a virágok színét is befolyásolja. A hortenziák a jó vízáteresztő, jó táperejű, humuszban gazdag talajt kedvelik. Figyeljünk arra, hogy a földjét a száraz időszakokban is tartsuk nyirkosan, és ha lehet, akkor csak esővízzel locsoljuk, mert a túl klóros csapvíz visszafoghatja a növekedését. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A gondozásával kapcsolatban pozitívum lehet, hogy a kerti hortenzia nem igényli az erős metszést. Elegendő, ha tavasszal levágjuk róla az elhalt ágakat, illetve az elvirágzott hajtásokat a virág alatti első, kifelé néző rügy felett, amikor szükséges. Télen, hogy védjük a növényt az erős fagyoktól, mindig takarjuk le vastagon a tövét. Tápanyagigényes növény, ezért minden tavasszal óvatosan keverjünk komposztot a talajához.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Hitelezés 2023
Az emelkedő kamatkörnyezet hatása a hitelpiacra és a bankszektorra.
Sustainable Tech 2023
Innováció ma, zöld gazdaság holnap.
Vállalati Energiabeszerzés 2023
Uniós és hazai szabályozási keretek, várható gáz- és áramalakulás a háború és a gáztároló feltöltési kihívások nyomán
EZT OLVASTAD MÁR?