Ezt sokan nem tudják a népszerű dísznövényről: így gondozd a hortenziát

agrarszektor.hu
Régóta kedvelt dísznövény Magyarországon is a kerti hortenzia, amely élénk színű virágaival könnyedén kitűnik a többi növény közül. Habár a legtöbben cserepes virágként ismerik, mivel a legtöbb fajta jó fagytűrő, ezért a kertbe kiültetve is jól érzi magát. Összegyűjtöttük mik azok, amikre érdemes odafigyelni a hortenzia gondozása során.

Agrárszektor 2022 konferencia

Közeleg az év nagy agráreseménye, a jubileumi Agrárszektor Konferencia 

Tizedik alkalommal rendezi meg az idén a Portfolio Csoport kétnapos siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseménynek számít a hazai agráriumban. A november 30-december 1-jei jubileumi eseménynek a siófoki Hotel Azúr szálloda és konferenciaközpont ad otthont. A konferencia valamennyi olyan fontos agrártémával foglalkozik, amely hosszú távon is döntő hatást gyakorolhat az agrárgazdasági szereplők tevékenységeire. A rendezvény az agrárium valamennyi résztvevőjének – a mezőgazdasági termelőknek, az élelmiszerfeldolgozóknak, a gazdálkodókat kiszolgáló szolgáltatóknak és a kereskedőknek – hasznos és naprakész információkat nyújthat, akik az államigazgatási, a vállalati-üzleti és az érdekképviseleti szféra csúcsvezetőtől hallhatnak színvonalas szakmai előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket. Ne mulassza el, és jöjjön el a Portfolio Csoport siófoki Agrárszektor Konferenciájára november 30-december 1. között! 

A kerti hortenzia Japánból származik, és habár sokan inkább cserepes növényként ismerik, a legtöbb fajta jó fagytűrő, így a kertbe kiültetve is jól érzik magukat. Habár kis méretben is virágzik, ez mégis megtévesztő lehet, mert a fajták többsége akár 1,5 méteresre is megnőhet. 

Már az ültetésnél figyeljünk arra, hogy félárnyékos, széltől védett helyre kerüljön a hortenzia. A savas, semleges talajt szereti a legjobban, sőt a talajunk pH-ja a virágok színét is befolyásolja. A hortenziák a jó vízáteresztő, jó táperejű, humuszban gazdag talajt kedvelik. Figyeljünk arra, hogy a földjét a száraz időszakokban is tartsuk nyirkosan, és ha lehet, akkor csak esővízzel locsoljuk, mert a túl klóros csapvíz visszafoghatja a növekedését. 

A nyár egyik legfontosabb és legszínvonalasabb eseménye a Kelet-magyarországi Agrárfórum, amelyet augusztus 9-én rendez meg Hajdúböszörményben a Portfolio gazdasági portál. A konferencia napirendre veszi az agrárium legjelentősebb és legaktuálisabb témáit az ágazat csúcsvezetőinek és döntéshozóinak részvételével. Szó lesz a magyar agrárgazdaság agrárpolitikai célkitűzéseiről, a nagy horderejű földszabályozási változásokról, a nyereséges növénytermelés alapvető feltételeiről és az állattenyésztés előtt álló fejlesztési-piaci lehetőségekről. A konferencia a Hajdúsági Expó programsorozatába illeszkedik, amely a térség legnagyobb agrárkiállításával és gépshow-jával is várja az érdeklődőket. Az augusztus 9-i konferencián a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztráljon most!

A gondozásával kapcsolatban pozitívum lehet, hogy a kerti hortenzia nem igényli az erős metszést. Elegendő, ha tavasszal levágjuk róla az elhalt ágakat, illetve az elvirágzott hajtásokat a virág alatti első, kifelé néző rügy felett, amikor szükséges. Télen, hogy védjük a növényt az erős fagyoktól, mindig takarjuk le vastagon a tövét. Tápanyagigényes növény, ezért minden tavasszal óvatosan keverjünk komposztot a talajához.

CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Agility+Alliance csomagajánlat (x)

Őszi kalászosok őszi gyomirtása – nézze meg a saját szemével, hogy mi a szakemberek véleménye, mit mutatnak a tavaszi eredmények.

KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2022
Jubileumi, 10. Agrárszektor konferenciánkat rendezzük meg idén!
Budapest Economic Forum 2022
Jön a Portfolio legjelentősebb makrogazdasági konferenciája,
Győr - Nyugat-magyarországi Gazdasági Fórum 2022
Átfogó kép a hazai gazdasági helyzetről - ingyenes gazdasági fórum a helyi vállalatoknak.
Sustainable World 2022
A Portfolio jövő vállalatainak szóló konferenciája - fenntarthatóság, ESG, zöld pénzügyek,
EZT OLVASTAD MÁR?