Kihagyhatatlan fokhagyma-praktikák fillérekből: ezt sokan nem gondolnák

agrarszektor.hu
A legtöbben nyersen, a gerezdeket felaprítva használják fel a fokhagymát a konyhában, pedig más formában is ízesíthetünk vele. Készíthetünk a fokhagymából például fokhagymakrémet, vagy akár fokhagymaport is, és hiába mindkettő megvásárolható a boltokban is, nagyon egyszerűen megcsinálhatjuk őket mi magunk is.

Tombola és értékes nyeremények az Agrárszektor 2025 konferencián!

Tombolával és értékes nyereményekkel várjuk az Agrárszektor konferencia résztvevőit az esemény 2. napjának végén! FŐNYEREMÉNY: Az AXIÁL Kft. felajánlásából a szerencsés nyertes egy Fűnyírótraktor Portland Hawk H9212RD-rel lesz gazdagabb!

Szerezze meg jegyét most még Early Bird áron a december 3-4. között megrendezésre kerülő siófoki Agrárszektor 2025 konferenciára, ahol kistermelők és fiatal gazdák most 64.900 Ft + áfa összegért vehetnek részt az év egyik legnagyobb és legrangosabb agráreseményén! 

A fokhagymát szinte minden ember nyersen, gerezdekre aprítva használja fel a konyhában az ételekhez, pedig másképpen is ízesíthetünk vele. Egyik ilyen módja a fokhagyma felhasználásának a fokhagymakrém, amely nagyon egyszerűen elkészíthető: először mindenképpen pucoljuk meg a fokhagymákat, majd 1 kilogramm fokhagymapéphez 20 dekagramm sót keverjünk hozzá, hagyjuk kicsit állni, és készen is vagyunk. A só nagyon jól tartósítja majd a krémet, így az akár a 30 fokban is eláll majd.

A másik felhasználási módszer, a fokhagymapor készítése. Pucoljuk meg a fokhagymkat, majd vágjuk a gerezdeket 3-5 részre. Szárítsuk meg az így kapott darabokat szétterítve, ha kiszáradtak, akkor pedig őröljük porrá az egészet. A legjobb aszalógépben szárítani, de a szabad levegő is tökéletes erre a feladatra, csak figyeljünk arra, hogy ne a tűző napon szárítsuk a kis fokhagyma darabokat, hanem az árnyékban egy szúnyoghálón szétterítve. A két felhasználási módszer között az egyetlen különbség a só, így ha nincs szükségünk sómentes fokhagymára, akkor inkább krémet készítsünk,mert az sokkal egyszerűbb.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
EZT OLVASTAD MÁR?