Eleged van a lehullott falevelekből? Így szabadulhatsz meg tőlük

agrarszektor.hu
A legtöbb embernek a lehullott falevelek láttán a kuka jut eszébe, pedig semmi értelme nincs kidobni a száraz avart, ennél sokkal hasznosabban is fel lehet használni. Ha ügyesek vagyunk, akkor a kertben kincset érhet a száraz avar, mutatjuk tehát, mihez kezdhetsz vele.

Agrárium 2023 konferencia

Az évkezdet egyik legfontosabb rendezvénye Kecskeméten: a konferencia célja, hogy bemutassa azokat a legjelentősebb támogatási, jogszabályi, finanszírozási, piaci, innovációs és gépesítési változásokat, amelyek alapvetően meghatározhatják az ágazati vállalkozások 2023-as tevékenységét. Minden hazai agrárszereplőnek elengedhetetlen információs forrás!

A lombhullató fák és bokrok lassan lehullajták leveleiket, így egyre gyakoribb program lesz azok összeszedése. Sokan ilyenkor azonnal kidobják a száraz leveleket, pedig ennél sokkal hasznosabban is fel lehet őket használni. A kerttulajdonosok számára igazi kincs lehet a kerti avar, hiszen igen nagy mennyiségű, értékes növényi tápanyagot tartalmaz, amelyeket számos módon lehet hasznosítani. Mielőtt bármi történik, az egyik legfontosabb feladat a levelek gyors összegyűjtése. Ha ugyanis ezt nem tesszük meg, akkor alattuk a fűtövek kipusztulnak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

A fagyos hajnalok közeledtével el kell kezdeni a fagyérzékeny rózsatövek, szőlőtőkék és a fügebokrok alatt párnát képezni a levelekből. Ezt a párnát egy-két lapátka homokkal beszórva tartósíthatjuk. Ne feledkezzünk meg az örökzöld növények tövének védelméről sem, mert ezek alatt nem képződik természetes védőpárna, ezért ide is érdemes levelet szórnunk. Az avar egy részét célszerű a nyírott, vagy szabad növekedésű sövény alá tölteni, mert ezeknek a gyökérzete is kárt szenvedhet a szigorú fagyok esetén. 

A veteményeskertben kiültetett salátapalánták, őszi borsóvetések, póréhagymák sorközét is védhetjük avarréteggel, sőt a felásott talaj is jobban porhanyul a levélréteg alatt. Emellett a magaságyban is fontos szerepe van a faleveleknek, ahol a termőréteg alatt 20-25 cm vastag, gyorsan korhadó és ezért hőt termelő réteget alakíthatunk ki, amely a korai magvetés kikelését gyorsítja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Elsősorban felelős partnerekre van szükség (x)

A TRM Pro Kft. a Zensteel® építőipari lemeztermékeivel az egyik meghatározó magyar gyártó. Célja, hogy területén a mezőgazdasági vállalkozók egyik legstabilabb partnere legyen.

KONFERENCIA
Agrárium 2023
A tavasz meghatározó agrárgazdasági eseménye március 21-én Kecskeméten.
EZT OLVASTAD MÁR?