Eleged van a lehullott falevelekből? Így szabadulhatsz meg tőlük

agrarszektor.hu
A legtöbb embernek a lehullott falevelek láttán a kuka jut eszébe, pedig semmi értelme nincs kidobni a száraz avart, ennél sokkal hasznosabban is fel lehet használni. Ha ügyesek vagyunk, akkor a kertben kincset érhet a száraz avar, mutatjuk tehát, mihez kezdhetsz vele.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A lombhullató fák és bokrok lassan lehullajták leveleiket, így egyre gyakoribb program lesz azok összeszedése. Sokan ilyenkor azonnal kidobják a száraz leveleket, pedig ennél sokkal hasznosabban is fel lehet őket használni. A kerttulajdonosok számára igazi kincs lehet a kerti avar, hiszen igen nagy mennyiségű, értékes növényi tápanyagot tartalmaz, amelyeket számos módon lehet hasznosítani. Mielőtt bármi történik, az egyik legfontosabb feladat a levelek gyors összegyűjtése. Ha ugyanis ezt nem tesszük meg, akkor alattuk a fűtövek kipusztulnak. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. 

A fagyos hajnalok közeledtével el kell kezdeni a fagyérzékeny rózsatövek, szőlőtőkék és a fügebokrok alatt párnát képezni a levelekből. Ezt a párnát egy-két lapátka homokkal beszórva tartósíthatjuk. Ne feledkezzünk meg az örökzöld növények tövének védelméről sem, mert ezek alatt nem képződik természetes védőpárna, ezért ide is érdemes levelet szórnunk. Az avar egy részét célszerű a nyírott, vagy szabad növekedésű sövény alá tölteni, mert ezeknek a gyökérzete is kárt szenvedhet a szigorú fagyok esetén. 

A veteményeskertben kiültetett salátapalánták, őszi borsóvetések, póréhagymák sorközét is védhetjük avarréteggel, sőt a felásott talaj is jobban porhanyul a levélréteg alatt. Emellett a magaságyban is fontos szerepe van a faleveleknek, ahol a termőréteg alatt 20-25 cm vastag, gyorsan korhadó és ezért hőt termelő réteget alakíthatunk ki, amely a korai magvetés kikelését gyorsítja.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Az IKR Agrárral a gabonapiacon az egész kontinens erőforrása a gazdáért dolgozik (x)

Az orosz-ukrán háború miatt a piacokat elöntő olcsó gabona, hazánk legfontosabb olaszországi exportpiacán feltörekvő szerb és román termelők – az elmúlt években a magyar vetésstruktúra fennmaradását a legtöbben az éghajlatváltozástól féltették, de látszik, hogy az agrárium legégetőbb kihívását az erősödő partnerek jelentik.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?
Agrárszektor  |  2024. április 14. 06:02