Legyen Ön is EARLY BIRD - Agrárium 2025 konferencia
A rendezvény célja, hogy áttekintse mindazokat a fontos támogatási, szabályozási, finanszírozási, piaci és jövedelmezőségi változásokat, illetve kilátásokat, amelyek döntően meghatározzák az agrárgazdasági vállalkozások egész éves eredményes gazdasági/üzleti tevékenységeit.
Kistermelők és fiatal gazdák 50% kedvezménnyel regisztrálhatnak a rendezvényre!
35% kedvezmény NAK-szaktanácsadóknak és NAK-tagoknak!
A rebarbara náluk talán nem annyira népszerű, de nagyon sokan szeretik és termesztik is - írja a kerteszkedek.hu. A rebarbarának nem a termését, nem is a levelét, hanem a szárát fogyasztjuk. Zsenge állapotban nyersen is ehető, de később a külső rétegét le kell hámozni és kisebb darabokra felvágni. A rebarbara többi része fogyasztásra alkalmatlan, mert nagy mennyiségű oxálsavat, cseranyagokat és antrakinont tartalmaz, és pont ez kell a levéltetvek ellen.
Ha gondosan készítjük el a rebarbara-permetszert, tartósan megszabadulhatunk a levéltetvektől. Amire szükségünk van: 5 liter permetszerhez körülbelül 1 kilogramm felaprított rebarbaralevél, amihez bátran adjuk hozzá az elfásult szárakat, vagy a lehúzott külső réteget is. Öntsük fel az aprítékot 5 liter esővízzel, majd hagyjuk ázni 24 órán keresztül. Ezután szűrjük le, és permetezhetünk is.
Jó tudni!
A levéllemezben annyival több van, mint a levélnyélben, hogy gyakorlati jelentősége csak annak van. Nyáron sokkal több "méreganyag" van a levéllemezekben mint tavasszal. A zöld nyelű rebarbara több oxálsavat termel, mint a piros nyelű.