Top 10 szobanövény 2020-ban: ezeket keresték idén a legtöbben

Top 10 szobanövény 2020-ban: ezeket keresték idén a legtöbben

agrarszektor.hu
Hatalmas népszerűségnek örvendenek manapság a szobanövények, egyre többen dobják fel a lakást hol a megszokott, hol a legkülönlegesebb példányokkal. De melyek voltak a legnépszerűbbek 2020-ban, melyik fajokra, fajtákra kerestek rá az emberek a legtöbbször a Google ben? Tudd meg, mely szobanövények tartották a leginkább lázban az embereket idén.

Májusban két új agráreseménnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az AgroFood és AgroFuture 2024!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

A szobanövények minden eddiginél nagyobb népszerűségnek örvendtek idén, ami valószínűleg részben a koronavírus-járványnak is köszönhető - írja a balconygardenweb.com. Ha kíváncsi vagy, melyek voltak idén a legkeresettebbek, vagyis mikre kerestek rá 2020-ban a legtöbben a Google-ben, akkor íme, itt a lista. 

1. Bonsai

Összes globális keresés: 565.000

A bonsaiok nagyon népszerű szobanövények, feltűnő megjelenésük miatt ugyanis sokan előszeretettel választják őket a lakás díszének, ráadásul számtalan formában és méretben is kaphatók. A virtuális dobogó első helyén végeztek a 2020-as népszerűségi versenyben a Google találatok szerint. 

2. Anyósnyelv

Összes globális keresés: 368.000

Az anyósnyelv hosszú évek óta nagyon kedvelt szobanövény, nemcsak elegáns megjelenése miatt válsztják sokan, de képes kiszűrni a levegőből a káros anyagokat is, így az egészségre is jó hatással lehet. A dobogó második helyén tehát az anyósnyelv áll.

3. Vitorlavirág

Összes globális keresés: 264.000

Csodálatos megjelenése, és minimális gondozási igénye miatt sokak általán kedvelt szobanövény a vitorlavirág, emellett levegőtisztító képessége is van. Ez a növény végzett a képzeletbeli dobogó harmadik helyén. 

4. Zöldike

Összes globális keresés: 247.000

A zöldike tarkai levelei miatt tökéletes dísze lehet bármelyik lakásnak, emellett kevés odafigyelést igényelnek, így a kezdőknek is tökéletes választás lehet. Ráadásul ha mindez nem lenne elég, képesek megtisztítani a levegőt is. 

5. Flamingóvirág

Összes globális keresés: 239.000

A flamingóvirág egyedi alakja miatt különleges éke lehet bármelyik lakásnak, ráadásul élénk színévél magára vonzza a figyelmet. Gondozásuk nagyon egyszerű, mindössze arra kell odafigyelni, hogy ne öntözzük túl őket, és havonta egyszer kapjanak műtrágyát. 

6. Vadkakaó

Összes globális keresés: 205.000

Ez a mini fára hasonlító szobanövény érdekes, fonott törzse és élénkzöld levelei miatt igazi különlegességnek számít. Ráadásul sokak szerint a vadkakaó szerencsét és jólétet hoz a tulajdonosának.tulajdonosnak.

7. Pozsgafa, majomfa

Összes globális keresés: 163.000

Ezt a Dél-Afrikában őshonos szobanövényt sokan elegáns megjelenése és rendkívüli ellenállóképessége miatt szeretik. Az egyik legnépszerűbb növény volt 2020-ban, ami nem véletlen, hiszen tökéletes választás lehet akár egy kezdő számára is. 

8. Aloe Vera

Összes globális keresés: 139.000

Az aloe vera évszázadok óta az egyik legkeresettebb növény, ami nem véletlen, hiszen gyógyászati és kozmetikai célokra is kitűnően felhasználható. Emellett gyönyörűen mutat bármelyik lakásban, számtalan változatban kapható, és a gondozása sem igényel különösebb tudást. 

9. Lantlevelű fikusz

Összes globális keresés: 101.000

Ha valami különlegességet keresünk, akkor az egyik legjobb választás ez az ikonikus szobanövény, a lantlevelű fikusz. Gyönyörű széles leveleivel tökéletesen mutat bármelyik nappaliban, mindössze mérsékelt öntözésre és közvetett napfényre van szüksége.

10. Dracéna, sárkányfa

Összes globális keresés: 80.000

A dracénák az egyik legnépszerűbb szobanövények. Figyelemfelkeltő megjelenésük és hosszú leveleik miatt bármelyik lakásnak csodás díszei lehetnek.

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?