Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a konyhasó a kertben

Filléres csodaszer: nem is gondolnád, mi mindenre használható a konyhasó a kertben

agrarszektor.hu
A só elengedhetetlen alapanyag a konyhában, a legtöbben azonban nem tudják, hogy nem csak itt alkalmazhatjuk, nagy hasznát vehetjük ugyanis a kertben is. Összegyűjtöttük a konyhasó 5 legszuperebb felhasználási módját a kertben, és megmutatjuk, hogyan, illetve mikre érdemes felhasználni.

Rangos agrárdíjak az Agrárszektor Konferencián!

A Portfolio Csoport az idén 12. alkalommal rendezi meg siófoki Agrárszektor Konferenciáját, amely az ágazat egyik legnagyobb és legjelentősebb szakmai eseményének számít. A december 4-5-i kétnapos rendezvényen immár 10. alkalommal adjuk át 9 kategóriában rangos agrárdíjainkat, amelyekre az ágazat bármely kiemelkedő szakmai munkát végző szereplője pályázhat, illetve nevezhető.

Nevezzen szeptember 15-ig!

A konyhasót nemcsak a konyhában alkalmazhatjuk, de a kertben is nagy hasznát vehetjük. Segítségünkre lehet például bizonyos kártevők távol tartásában, gyomirtónak is tökéletes, de a rozsda eltávolítására is használhatjuk. Most megmutatjuk tehát, hogyan és mikre érdemes felhasználni a konyhasót a kertben - írja a balconygardenweb.com.

1. Elpusztítja a mérges szömörcét

A mérges szömörce egy nagyon veszélyes növény, érintése viszkető kiütéseket és hatalmas hólyagokat okozhat a testen. Érdemes tehát azonnal elpusztítani, amint azonosítottuk, ehhez készítsünk oldatot sóból. Oldjunk fel 1 csésze sót 1 liter forró vízben, majd permetezzük be az eleggyel a mérges szömörcét.

2. Kiirtja a gyomokat

A közönséges só tökéletesen alkalmas a gyomok elpusztítására. Ehhez mindössze annyit kell tennünk, hogy felforralunk 1 liter vizet, majd feloldunk benne 5 evőkanál ecetet és 2 evőkanál sót, és már kész is a gyomirtó oldatunk. Ezután nincs más dolgunk, mint ráönteni ezt az elegyet a járdák és szegélyek repedéseiben található gazokra. Figyeljünk arra, hogy a gyepben található gyomokra ne alkalmazzuk, mert könnyen árthatunk vele a pázsitnak is.

3. Elriasztja a hangyákat

A hangyák romboló hatásúak lehetnek a kertben, és sok hasznos rovart, köztük földigilisztákat is elpusztíthatnak. Csak szórjon közönséges sót a hangyanyomok közelében lévő területekre, hogy elrettentse őket.

4. Elpusztítja a meztelen csigákat

Szórjuk egy nagy adag sót a pusztító meztelen csigára, és garantáltan elpusztul majd, még mielőtt kárt okozna kertünkben. Ha humánusak akarunk lenni, elegendő, ha a csiga útvonalára szórjuk a sót, és nem az élőlényre, ha átgázol ugyanis rajta, az könnyen felsértheti a testét. 

5. Eltávolítja a rozsdát

A só tökéletesen alkalmazható a rozsda eltávolítására, használhatjuk a kerti szerszámokon, a fém bútorokon, illetve minden vasból készült eszközön. A legtöbb esetben a rozsdát mindig nagyon nehéz eltüntetni, ugyanakkor ha egy kis citromléből, valamint sóból elegyet, pasztát készítünk, és ezt alkalmazzukk a különböző felületeken, sokkal egyszerűbb dolgunk lesz. 

Címlapkép forrása: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
Támogatott tartalom

Új termék a Hungrana portfolióban (x)

Hazánk egyik legnagyobb kukoricafeldolgozó vállalata az elmúlt időszakban is előre tekintett, a fejlesztések eredményeképpen új termékkel bővíti portfolióját.

FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2024
Decemberben ismét jön az egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárszakmai esemény!
Sustainable World 2024
Egy konferencia a jövő vállalatainak
Fókuszban a KKV versenyképesség - Herceghalom
Ingyenes KKV rendezvény Herceghalmon
EZT OLVASTAD MÁR?