Rengeteg magyar vásárolja most ezeket a kertbe: tudhatnak valamit?

Rengeteg magyar vásárolja most ezeket a kertbe: tudhatnak valamit?

agrarszektor.hu
Az adatok azt mutatják, hogy idén még több kertészeti holmira akarnak lecsapni a magyarok, aminek csúcspontja valószínűleg június lesz. Ez nem meglepő, elvégre a jó idő remek lehetőséget biztosít arra, hogy az ember rendbe rakja a kertjét és elvégezze a régóta halogatott munkákat - derült ki az Árukereső.hu közleményéből.

24% a tavaszi agrár konferenciákra, csak decemberben!

Jövő márciusban találkozunk az Agrárium 2024 konferencián, májusban pedig két új rendezvénnyel várjuk az agrárszakma képviselőit: jön az Agrofood és Agrofuture! Regisztráljon most 24% kedvezménnyel! Részletek és regisztráció: https://www.portfolio.hu/rendezvenyek/agrar oldalon.

A jó idő megjelenésével párhuzamosan a magyar vásárlók érdeklődése is megnőtt a kertészeti eszközök és termékek iránt. Az Árukereső.hu adatai alapján a tavalyihoz képest már most 30%-kal többen kerestek rá láncfűrészekre, és hasonló mértékben kutattak szerszámosládák után. Majdnem kétszeresére nőtt a kaszák iránti érdeklődés, és még ennél is jóval többen keresnek fogókat, amik mind jól jönnek majd az udvari feladatok elvégzésében. A fűszegélynyírók és a kültéri lámpák kb. 15%-kal népszerűbbek most, míg a LED-égők közel 40%-kal, így valószínűleg egyre többen vízionálnak formás kertet és esti kültéri pihenést.

Bizonyos termékeknél ugyanakkor visszaesés figyelhető meg. A kompresszorok és aggregátorok iránti kereslet 25%-kal csökkent, de hasonló visszaesés volt megfigyelhető a levélfúvók terén is. A gyepszellőztetők és a kerti slagok 40%-körüli visszaesést mutatnak, így a gyepgondozás úgy tűnik, nem lesz prioritás, ahogy a medencék használata sem, mivel ott meg 54%-kal kisebb az érdeklődés. Az Árukereső.hu becslései szerint a június lesz a kertészeti kategória csúcshónapja, a jelenlegi változások pedig egyértelműen igazolják, hogy nem csak az időjárás szerint, de az emberek tudatában is megérkezett a tavasz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
KONFERENCIA
Agrárszektor Konferencia 2023
Az év legkiemelkedőbb 2 napos agrárgazdasági eseménye Siófokon!
EZT OLVASTAD MÁR?