Rengeteg magyar vásárolja most ezeket a kertbe: tudhatnak valamit?

Rengeteg magyar vásárolja most ezeket a kertbe: tudhatnak valamit?

agrarszektor.hu
Az adatok azt mutatják, hogy idén még több kertészeti holmira akarnak lecsapni a magyarok, aminek csúcspontja valószínűleg június lesz. Ez nem meglepő, elvégre a jó idő remek lehetőséget biztosít arra, hogy az ember rendbe rakja a kertjét és elvégezze a régóta halogatott munkákat - derült ki az Árukereső.hu közleményéből.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A jó idő megjelenésével párhuzamosan a magyar vásárlók érdeklődése is megnőtt a kertészeti eszközök és termékek iránt. Az Árukereső.hu adatai alapján a tavalyihoz képest már most 30%-kal többen kerestek rá láncfűrészekre, és hasonló mértékben kutattak szerszámosládák után. Majdnem kétszeresére nőtt a kaszák iránti érdeklődés, és még ennél is jóval többen keresnek fogókat, amik mind jól jönnek majd az udvari feladatok elvégzésében. A fűszegélynyírók és a kültéri lámpák kb. 15%-kal népszerűbbek most, míg a LED-égők közel 40%-kal, így valószínűleg egyre többen vízionálnak formás kertet és esti kültéri pihenést.

Bizonyos termékeknél ugyanakkor visszaesés figyelhető meg. A kompresszorok és aggregátorok iránti kereslet 25%-kal csökkent, de hasonló visszaesés volt megfigyelhető a levélfúvók terén is. A gyepszellőztetők és a kerti slagok 40%-körüli visszaesést mutatnak, így a gyepgondozás úgy tűnik, nem lesz prioritás, ahogy a medencék használata sem, mivel ott meg 54%-kal kisebb az érdeklődés. Az Árukereső.hu becslései szerint a június lesz a kertészeti kategória csúcshónapja, a jelenlegi változások pedig egyértelműen igazolják, hogy nem csak az időjárás szerint, de az emberek tudatában is megérkezett a tavasz.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?