Ez a módszer működik: így védekezz a poloskák ellen kevés pénzből, de hatékonyan

A poloskák évről évre egyre nagyobb károkat okoznak a kertekben, ráadásul szinte lehetetlen védekezni ellenük. Létezik azonban egy hatékony, de mégis kevés pénzből megvalósítható módszer, ez pedig nem más, mint az apró lyukú háló használata. A Japánban élő Zsíros Deszka néven vloggerkedő magyar férfi egyik videójában arról beszélt, hogyan lehet egyszerűen, de mégis sikeresen szembeszállni a poloskákkal. A vlogger egyébként többek között mezőgazdasággal, azon belül pedig zöldségtermesztéssel is foglalkozik a távoli országban.

Óriási károkat, és évről évre egyre több bosszúságot okoznak a poloskák a kertészek számára. A legtöbben már valószínűleg a létező összes praktikát bevetették a kártevők ellen, van azonban egy módszer, amely nem csak hatékony, de olcsó is. A poloskák ellen egyébként nem feltétlenül érdemes permetezéssel fellépni, mivel ugyanis viszonylag nagy rovarokról van szó, ez csak ideig óráig jelenthet megoldást, mert másnapra a szomszéd növényről újra átjöhetnek a kártevők. Két módszer is hatásos lehet ellenük, az egyik kicsit több pénzbe kerül, viszont hosszú távú megoldást jelenthet, a másik szinte teljesen ingyen van, de többet kell vele foglalkozni. 

A kicsit drágább megoldás az lehet, ha alagutat készítünk a poloskáktől megvédeni kívánt növények felé, erre pedig apró lyukú hálót rakunk. Fontos, hogy mielőtt az alagutat elkészítjük, ellenőrizzük a növényeket, hogy nincsenek-e már rajtuk poloskák, vagy egyéb kártevők, és kizárólag egészséges növényeket védjünk ezzel a módszerrel. Ez a trükk egyébként azért is jó, mert más, nagyobb méretű kártevő ellen is védhetjük így a növényeinket. Érdemes arra figyelni, hogy a nagyon apró szemcsés háló lehet, hogy kicsit elvesz majd a nap erejéből, ezért inkább fehér színűt válasszunk.

Az olcsóbb megoldás az, ha szintén apró szemcséjű hálóval magát a termést burkoljuk be, például a nagyobb szemű paradicsomokat, akkor amikor még zöldek. Habár így csak a terméseket védjük meg, magát a növényt nem, de legalább a paradicsomot nem fogják károsítani a poloskák. Csak vágjunk ki egy akkora méretű kört a hálóból, amekkorával be tudjuk fedni a paradicsomokat, majd befőttesgumival, vagy madzaggal erősítsük össze a termés körül. Figyeljünk arra, hogy viszonylag lazán legyen a háló a paradicsom körül, nem az a cél, hogy szétnyomjuk a termést, hanem, hogy megvédjük a poloskáktól.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Így tarthatod távol a poloskákat a házadtól, lakásodtól.
Sosem volt még ennyire könnyű a poloskák elleni védekezés: ez a trükk működik

Ezek a megoldások a muskátli váratlan problémáira.
Sokan hibáznak a muskátli gondozásakor: ezeket rontják el a legtöbben