Ezek a fűnyíróválasztás alapszabályai: mutatjuk, hogy úszhatod meg legolcsóbban a vásárlást

agrarszektor.hu
Ha fűnyíróvásárlásra adjuk a fejünket, akkor érdemes tudnunk, hogy manapság rengeteg opció közül választhatunk. Vásárlás előtt célszerű átgondolni, hogy milyen igényeink és elvárásaink vannak a géppel kapcsolatban. Ahhoz, hogy a legjobb döntést tudjuk meghozni, figyelembe kell vennünk többek között a kert méretét, adottságait és a domborzati viszonyokat. Ezekre figyelj oda, ha időt, pénzt és energiát szeretnél megtakarítani.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 59 400 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

A kertméret alapvetően meghatározza az alkalmazható technológiát és a fűnyíró típusát - írja közleményében a Stihl. Olyan helyeken, ahol a kert méretéből adódóan a teljesítmény elsődleges szerepet játszik, a legjobb választás egy benzinmotoros fűnyíró. Egy ilyen géppel - mivel független az áramellátástól - nem lehet gond akkor sem, ha egy nagyobb füves területtel rendelkezünk, hiszen könnyedén mozoghatunk vele, ráadásul a nagy teljesítménynek köszönhetően hosszabb munkavégzésre is alkalmas. Ha a terület nagysága meghaladja az 1200 m2-t, a benzines fűnyíró a legjobb döntés, amely kitűnő műszaki kialakításának köszönhetően gyors, hatékony és kényelmes fűnyírást eredményez nagy gyepfelületeken, lankás területeken és fás kertekben egyaránt.

Az elektromos fűnyírók használata esetén valamennyire megköti ugyan a kezünket a kábel hossza, viszont cserébe szinte hangtalanul nyírhatjuk vele a füvet. Az elektromos fűnyírók jóval könnyebbek, ami miatt hölgyek számára praktikus választás lehet, ráadásul ezeknek a gépeknek kicsi a karbantartási és gondozási igényük is. Fontos szempont az is, hogy nem kell a benzin töltögetésével bajlódni, vagy éppen benzinkutat keresni, ha éppen kiürült a kanna.

Az akkumulátoros fűnyíró egyik legnagyobb előnye, hogy nem korlátozza használóját a szabad mozgásban. Egy ilyen géppel felszabadultan nyírhatjuk a pázsitunkat anélkül, hogy figyelnünk kéne, nehogy elvágjuk a kábelt, illetve kis tömegének és könnyű irányíthatóságának köszönhetően a keskenyebb, nehezebben hozzáférhető helyeken is precíz munkát tudunk végezni vele. Plusz egy érv az akkumulátoros fűnyíró mellett, hogy környezetbarát és energiatakarékos, így ha ezt használjuk, még spórolhatunk is. Az akkumulátor kapacitásától függően akár egy 600 m2-es füves területet is lenyírhatunk gond nélkül. Az elektromos társához hasonlóan az akkumulátoros fűnyírók is nagyon csendesen végzik a dolgukat, ugyanakkor teljesítményük a lítium-ionos akkumulátornak köszönhetően rendkívül erős.

Az egyre jobban elterjedő robotfűnyírók az önműködés mellett számtalan kényelmi funkcióval rendelkeznek, mint például területi, dőlésszög-, ütközés- és emelésérzékelők, zónák kialakítása, fűnyírás időintervallum, napok, napszakok beállításának lehetősége. Akik tehát a modern technológiát szeretnék csúcsminőséggel ötvözni, azoknak a robotfűnyíró az ideális választás.

Ha nem szeretnénk fűnyírás után további kertápolási teendőket és rendezetten szeretnénk tartani a kertünket, ajánlott fűgyűjtő kosaras verziót választani. Ennek segítségével nemcsak makulátlan rendet tarthatunk magunk után munka közben, de csökkenthetjük a pollenszóródást, illetve a kavicsfelverődések által okozott sérülések esélyét is. Ha környezettudatosabban szeretnénk élni és fontos számunkra az újrahasznosítás, választhatunk mulcsozó fűnyírógépet is, ami számos előnnyel rendelkezik. A fűnyíró nem a kosárba gyűjti a levágott füvet, hanem a gépen belüli légkeverés révén azt újra aprítják a speciális mulcsozó kések, és ebből egyrészt természetes zöldtrágya képződik, másrészt ez a mulcs visszatartja a nedvességet a gyepnek, a tápanyagok lassan és egyenletesen oldódnak ki a talajba. Így nincs szükség műtrágyára, ezáltal pénzt spórolhatunk, valamint a környezetünket is védjük.

NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?