Igazi szupernövény lapul a legtöbb magyar otthonában: sokan nem tudják, de aranyat ér

Igazi szupernövény lapul a legtöbb magyar otthonában: sokan nem tudják, de aranyat ér

agrarszektor.hu
Az aloe verának számtalan jótékony hatása van, sokan azonban inkább dísznövényként tekintenek rá, pedig igazi csodaszer az emberi test és szervezet számára. Gyógyító ereje már hosszú évek óta ismert, amellett, hogy immunerősítő, kitűnő sebkezelő, jó gyomorégés ellen, és még a vércukorszintet is szabályozza. Összegyűjtöttük, mennyi mindenre lehet használni ezt a szupernövényt, így mostantól biztosan senki nem tekint majd rá átlagos szobanövényként.

AGROBÉRLET: 2 KONFERENCIA 1 HELYEN, KOMBINÁLT JEGGYEL 50% KEDVEZMÉNNYEL | AGROFOOD + AGROFUTURE

Az AGROFOOD 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFUTURE 2024 konferenciát május 23-án, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 56 900 Ft + Áfa / fő áron.

Az AGROFUTURE 2024 konferenciánkkal egy helyen rendezzük meg az AGROFOOD 2024 konferenciát május 22-én, melyre az érdeklődők kedvezményes, 50%-os jegyet vásárolhatnak 54 400 Ft + Áfa / fő áron.

Részvételi szándékát az online jelentkezés során jelezheti a regisztráció második oldalán található megjegyzés mezőben az "AGROBÉRLET" kóddal.

Az aloe vera nemcsak egy kevés figyelmet, valamint gondozást igénylő szobanövény, ahogyan a legtöbben tekintenek rá, hanem egy valódi csodaszer is az emberi test és szervezet számára - írja a balconygardenweb.com. Ennek a jelentéktelennek tűnő növénynek valódi gyógyhatása van, sokoldalúsága miatt pedig a sebkezeléstől kezdve, a hajhulláson át, egészen a bőr hidratálásáig, rengeteg területen felhasználható. Lássuk, melyek ezek!

1. Hasznos a bőr számára

Az aloe vera egy gyakran használt összetevő a kozmetikai iparban, antibakteriális hatása miatt ugyanis igazi csodaszer a bőr számára. Ez a növény ráadásul anélkül táplálja és hidratálja a bőrt, hogy zsírossá tenné azt. Gyógyhatása miatt ráadásul leégés esetén is érdemes alkalmazni, de pikkelysömörre, és pattanások kezelésére is hatékony segítség. Az aloe vera remek gyulladáscsökkentő, emellett tele van C- és E-vitaminnal, ez utóbbi miatt pedig nem elhanyagolható az öregedésgátló hatása sem.

2. Jótékony hatással van az emésztőrendszerre

Az aloe vera levelében található gél nagyon jó hatással van az emésztőrendszerre, nemcsak a rossz baktériumokat pusztítja el, de székrekedés és hasmenés esetén is hatékonyan alkalmazható. Habár furának tűnhet, hogy két ennyire ellentétes folyamat/probléma is gyógyítható vele, de az aloe verában olyan anyagok vannak, amelyek miatt sikeresen alkalmazható mindkét esetben. 

3. Nagyon jó sebkezelő

Az aloe vera levelében található gél állagú anyag csodákra képes, ha sebkezelésről van szó, felgyorsítja ugyanis a gyógyulási folyamatot. Ráadásul nemcsak vágások, horzsolások kezelhető vele, de kisebb égési sérülések, és leégés esetén is alkalmazható. Egyes tanulmányok szerint az aloe gélnek gyulladáscsökkentő és fájdalomcsillapító hatása is van, ugyanakkor ne feledkezzünk meg róla, hogy súlyos égési sérülések és nagyobb sebek esetén nem ajánlott az alkalmazása!

4. Eltávolítja a fogkövet

Sokan nem fordítanak elég figyelmet a fogaik egészségére, ami miatt idővel fogkő képződhet rajtuk. Ha nem intézkedünk időben, akkor a lepedék felhalmozódása fog-és ínybetegségek kialakulásához vezethet. Az aloe vera a fogkő eltávolítására is tökéletes, ha folyékony állapotban öblögetünk ugyanis vele, akkor ugyanolyan hatást érünk el, mint a szájvízzel. Ez ráadásul egy sokkal költséghatékonyabb megoldás, emellett teljesen természetes is.

5. Szabályozza a vércukorszintet

Az egészségtelen étkezés gyakran a vércukoszint megemelkedéshez vezet, a test pedig idővel nem tudja felhasználni a keletkezett inzulint, ez pedig cukorbetegség kialakulásához vezethet. A vércukorszint kordában tartásához használjunk aloe verát, de ne feledjük, hogy ez önmagában nem jelent megoldást, az egészséges táplálkozás, és a rendszeres mozgás elengedhetetlen a cukorbetegség elkerüléséhez. 

6. Immunerősítő

Az immunrendszer erősítése, és egészségesen tartása elengedhetetlen ahhoz, hogy a szervezetünk fel tudja venni a küzdelmet a különböző betegségek ellen. Az aloe vera kitűnő immunerősítő, hiszen elősegíti a tápanyagok megfelelő felszívódását, és javítja a vérkeringést. Emellett az aloe verának méregtelenítő hatása van, és még az emésztőrendszerre is nagyon jó hatással van. Egy szó, mint száz, az aloe vera egy igazi csodaszer az emberi test és szervezet számára. 

7. Gyógyír hajhullás ellen

A hajhullás rengeteg embert érint, érdemes azonban természetes gyógymódokat is kipróbálni. Ilyen lehet az aloe vera is, amivel ráadásul a pénztárcánkat is megkíméljük, mégis hatékony eszköz lehet. Tegyünk aloe vera gélt a fejbőrünkre, és dörzsöljük be vele az egész felületet. Nem árt azonban tudni, hogy ahhoz, hogy valóban látható változást érjünk el, használjuk rendszeresen ezt a módszert, illetve a gélt. 

8. Nagyon jó gyomorégés ellen

A reflux, illetve a gyomorégés nagyon sokakat érint, és rengeteg kellemetlenséggel járnak főleg étkezések után. Érdemes ezért az étkezés után 1-3 uncia aloe vera-levet vehet be a gyomorégés hatásának csökkentése érdekében.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Fenntarthatóság és innováció az agráriumban - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
AgroFood 2024
Élelmiszeripari körkép - AGROBÉRLETTEL 50% kedvezménnyel!
EZT OLVASTAD MÁR?