Így lehet mindig csodaszép a kerted: ezek a trükkök garantáltan működnek

Így lehet mindig csodaszép a kerted: ezek a trükkök garantáltan működnek

agrarszektor.hu
Az európai háztartások több mint fele rendelkezik saját kerttel, ez alapján körülbelül 108 millió kerttel számolhatunk Európa-szerte. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy legalább minden második magánháznál gondoznak valamekkora zöldterületet. A statisztikai adatok szerint a kertek közel kétharmada 300 m² alatti, és ezen kertek fele mindössze 50-100 m² nagyságú. Többek között ez is lehet az oka annak, hogy az európaiak kevesebb, mint 10%-a alkalmaz kertészt vagy kér professzionális segítséget - az európaiak számára a kertészkedés tulajdonképpen DIY tevékenység.

Már csak néhány nap és jön az Agrárium 2024 konferencia | március 19., Kecskemét - Ne hagyja ki!

A résztvevők 15% kedvezménnyel regisztrálhatnak két új májusi agrár konferenciánkra, az AgroFood 2024 és AgroFuture 2024 konferenciára!

Kistermelőknek, őstermekőknek és fiatal gazdáknak 50% kedvezményt biztosítunk!

NAK szaktanácsadók és kamarai tagok pedig 35% kedvezményben részesülhetnek!

Nem okoz meglepetést az sem, hogy legtöbben a házukban, egy kis fészerben vagy a garázsban tárolják a kerti szerszámokat, ahol jellemzően kevés a rendelkezésre álló hely, főleg akkor, ha számos különféle eszköz szükséges a különböző kerti munkákhoz, a zöldterület rendben tartásához. Mivel még a legkisebb kertben is rengeteg tennivaló akad és sokféle szerszámra lehet szükség a munkák elvégzéséhez, így a kerttulajdonosok részéről nagy az igény a felhasználóbarát, innovatív, megoldásorientált kerti eszközökre. A kisebb kertek karbantartásához ugyanis nem robusztus gépekre van szükség, másrészt viszont a kertészkedők nem akarnak mindent kézzel vágni, fűrészelni, nyírni. A legpraktikusabbak ebben az esetben az olyan kompakt, multifunkciós szerszámrendszerek, amelyek kis helyen elférnek, praktikusan tárolhatók, kompatibilisek - azaz egy adott nyélhez többféle munkaeszköz csatlakoztatható - és ugyanakkor tartósak, magas minőséget képviselnek - olvasható a WOLF-Garten sajtóközleményében.

Forrás: WOLF-Garten

Figyelembe véve, hogy a kisebb kertekkel rendelkező lakóövezetekben a szomszédok nem laknak egymástól távol, érdemes akkumulátoros technológiát választani, ami csendes, így az olyan mindennapi kerti munkák, mint a gyepszegélyek nyírása, a sövények és bokrok metszése egyszerűen, csendben és szomszédbarát módon végezhetők el. Az európai fogyasztói felmérés szerint a multi-tool rendszerek iránti vásárlási hajlandóság meglehetősen magas. A vásárlói döntésnél a legfontosabb kritériumok az ár, a tartósság, a fenntarthatóság, az ergonómia, valamint az, hogy a választott szerszámrendszer lefedje az egész évben szükséges szerszámok összességét. A legnépszerűbb eszközök a sövénynyíró (a kerttulajdonosok 70%-a rendelkezik ilyennel), a fűkasza (64%), a damilos fűnyíró (60%), a teleszkópos ágvágó (55%) és a láncfűrész (51%).

Címlapkép: Getty Images
CÍMLAPRÓL AJÁNLJUK
FIZETETT TARTALOM
KONFERENCIA
AgroFuture 2024
Még a legjobb áron!
AgroFood 2024
Még a legjobb áron!
Agrárium 2024
50% kedvezmény kistermelőknek, őstermelőknek és fiatal gazdáknak!
EZT OLVASTAD MÁR?