Meglepő dolog derült ki a népszerű olajnövényről: zöldségként is termeszthető

A legtöbb emberben a repce szántóföldi növényként él, amelyet döntően az olaja miatt termesztenek. Érdemes azonban más szemszögből is megközelíteni a növényt, a repce ugyanis akár zöldségként is termeszthető. Ha erre a célra szeretnénk használni, akkor most ősszel kell elvetnünk ahhoz, hogy tavasszal csemegeként fogyaszthassuk.

A repcét a legtöbben szántóföldi növényként termesztik, az utóbbi években azonban nem csak ezért vált felkapottá. Sokan meghagyják az árvakelését is zöldtrágyának, ugyanis így ősz végén a talajba bemunkálható, biomassza-növelő anyag lesz belőle. A repcéről érdemes azonban tudni, hogy zöldségként, étkezési célra is termeszthető, hiszen a bimbója nagyon finom csemege lehet. Igazából olyan, mintha egy mini brokkolit ennénk. 

Jön az év vége kihagyhatatlan agrárrendezvénye, a kétnapos siófoki Agrárszektor Konferencia! A december 4-5-i esemény egyedülálló módon foglalja össze és mutatja be az agrárgazdaság legnagyobb érdeklődésre számot tartó, legaktuálisabb témáit az államigazgatási szféra és az üzleti élet csúcsvezetőinek részvételével. A konferencián elhangzó információk segítséget nyújtanak abban, hogy az agrárium szereplői megalapozott gazdasági döntéseket hozhassanak, és még sikeresebbé tehessék gazdálkodásukat, üzleti tevékenységeiket. Regisztráljon most a december 4-5-i siófoki Agrárszektor Konferenciára!

A fővetésben, ősz elején elvetett repce bimbója tavasszal válik fogyaszthatóvá. Előnye, hogy a kártevők viszonylag békén hagyják, több gond van a leveleket támadó földibolhákkal. Összességében a bimbók megvédhető növényrésznek számítanak, amit zöldségként is fogyaszthatunk.


 
 
KAPCSOLÓDÓ CIKKEK

Nem mindegy, mely növények kerülnek egymás mellé a kertben.
Végzetes hibák a kertben: ezeket a növényeket soha ne ültesd a paradicsom mellé

Ezekkel a trükkökkel tarthatod őket távol.
Meztelencsiga pusztít a magyar kertekben: így írtsd ki a rettegett csúszómászót